Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Altres jornades d´ACCIÓ

Be Connected. Join the Hub

Connecta't a ACCIÓ
Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 19 d'octubre de 2017
02-11-2017
753 visites
La segona edició del Be Connected. Join the Hub ha tornat a reunir les millors idees i experiències per fer de l'ecosistema català molt més que un hub. El Camp Nou ha estat el millor escenari possible per donar joc a emprenedors i inversors que han compartit les seves visions sobre l'emprenedoria a Barcelona i a Catalunya. Aquí trobaràs les millors jugades d'un partit que tot just acaba de començar. Des dels valors del bàsquet aplicats a la inversió de Ferran Martínez, fins a l'anàlisi detallada de l'ecosistema barceloní de JF Gauthier. Descobreix com fer de Barcelona i Catalunya un hub d'emprenedoria que sigui referent internacional.
Coneix el hub i descobreix l'eina que posa les startups catalanes al mapa.


Vols tenir informació sobre l'ecosistema emprenedor català? Vols saber quins són els grans èxits de les startups de Catalunya? O les inversions més destacades? Tot això i molt més està recollit a la nova plataforma virtual on les startups catalanes es connecten al món. És l'únic espai on es recullen les xifres i les dades de més de 1.200 startups.

Esport i startups, un binomi de Champions?
Ferran Martínez, un inversor amb esportivitat

Com acaba una estrella del bàsquet convertida en inversor de startups? Ferran Martínez ha sabut traslladar els valors d’una exitosa trajectòria esportiva de les pistes de bàsquet al camp de l’empresa i la inversió. En el Be Connected. Join the hub 2017 ha exposat la importància d’actituds i habilitats com la disciplina o la constància per triomfar tant en l’esport com en els negocis. Segons Martínez, l’inversor no ha d’invertir només per guanyar diners i rendibilitat, sinó que ho ha de fer amb la voluntat de sumar-se al projecte.  

Dídac Lee, l'emprenedor entrenador

Després de més de 20 anys creant empreses, Dídac Lee ha penjat les botes i ha assumit un nou rol: des de la banqueta vol ser l’entrenador dels nous cracks de l’emprenedoria. L’empatia que genera haver estat a l’altra banda és un dels principals valors que pot aportar un inversor. Consells valuosos en la part més burocràtica d’emprendre, on cal perdre el mínim temps possible per destinar-lo al més important: innovar en models de negoci que generin valor. 

Fer global l'emprenedoria catalana
JF Gauthier, com fer créixer l'ecosistema emprenedor de Barcelona

A través de Startup Genome, JF Gauthier analitza l’estat i la qualitat dels ecosistemes emprenedors. Conèixer amb detall les dades ajuda a oferir millors consells per encaminar les decisions que han de permetre créixer a un ecosistema. En el Be Connected. Join the Hub 2017, Gauthier ha exposat la situació a Barcelona, que viu un moment clau on ha de passar de l’activació a la globalització.  

Reptes per fer de Barcelona més que un hub
Miquel Martí i el Barcelona Tech City, l'ànima de l'ecosistema emprenedor

Unir esforços per posar Barcelona al mapa de l’emprenedoria és una de les raons del naixement de Barcelona Tech City. El seu CEO, Miquel Martí, explica en el Be Connected. Join the Hub 2017 la necessitat de superar una primera fase d’activació per passar a la de creixement, de la qual el talent i el coneixement n’han de ser els motors.

Carlota Pi, posar llum al creixement de les startups

La cofundadora d’HolaLuz, Carlota Pi, té clar on s’ha de posar el focus: als resultats. Facturar i cobrar pel que estàs venent serà la millor carta de presentació per anar a parlar amb els inversors més importants. Aquesta ha estat una de les claus del creixement imparable d’una de les companyies que més il·lumina l’ecosistema emprenedor de Barcelona.  

Daniel Sánchez, el cercle virtuós dels inversors

El bon funcionament d’un ecosistema emprenedor requereix un bon equilibri entre idees i diners. Ho té clar Daniel Sánchez, CEO de Nauta Capital, que durant el Be Connected. Join the Hub 2017 ha descrit el cercle virtuós pels inversors. Tot comença per una bona cultura emprenedora que fomenti la vocació. Amb ella, vindran les startups i les inversions. Del seu èxit en dependran les noves vocacions i que es tanqui el cercle. 

Jordi Naval, científic amb idees busca soci per emprendre

La qualitat de la investigació i la recerca a Catalunya gaudeix d’un nivell envejable. Tot i així, el cofundador d’Aelix Therapeutics, Jordi Naval, evidencia que encara no es correspon amb el seu nivell d’emprenedoria. “Tenim molt nivell d’investigació que s’ha de traslladar a l’emprenedoria”, ha assegurat durant el Be Connected. Join the Hub 2017.  

Neus Sabaté, la ciència que crea ocupació

Aconseguir que Catalunya sigui un hub d’emprenedoria de referència internacional també passa per aprofitar la qualitat de la ciència i la recerca del país. És aquí on treballa Neus Sabaté, co-founder i scientific advisor de Fuelium. “Abans si acabaves un doctorat només podies aspirar a fer recerca pública”, constata. Projectes com el seu contribueixen a revertir aquesta realitat. 

Les dades de l'ecosistema emprenedor català
Un hub amb més de 1.200 startups al teu abast

L’ecosistema català de startups viu un moment d’activació i creixement, que ofereix moltes i diverses oportunitats per a fundadors, professionals i inversors. En aquest informe hi trobaràs una radiografia del tipus de companyies que neixen a Catalunya, on s’ubiquen i en quins sectors treballen. Descobriràs la seva dimensió i, fins i tot, quins són els àmbits on més desinversions es produeixen.

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)