Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Fòrum d´inversió

Fòrum d'Inversió 2017

Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 06 de juliol de 2017
18-07-2017
3551 visites
El Fòrum d'Inversió és i l'escenari ideal per conèixer els millors projectes empresarials. Les start-ups tenen l'oportunitat de presentar el seu projecte davant d'un gran nombre d'inversors i de fons de capital risc predisposats. Per la seva banda, els inversors coneixen de la mà dels seus propis impulsors, projectes amb alt potencial de creixement. A més, suposa un punt de trobada i connexió entre emprenedors i inversors a Catalunya.
Connecta't al finançament
El 6 de juliol va tornar el Fòrum d’Inversió amb més de 600 assistents i 400 reunions de networking. També es van presentar els 21 millors projectes emprenedors del 2017 i 3 tecnologies disruptives, tot plegat en un únic dia i en un mateix espai.
XXII Fòrum d'Inversió
Descobreix en aquest vídeo resum com va ser la 22a edició del Fòrum d'Inversió en què es van presentar en format elevator pitch d’un minut els 21 millors projectes empresarials. Paral·lelament, a l’espai de networking, emprenedors i inversors van connectar-se per generar sinergies i fer créixer l’ecosistema.
 

 

 

Catàleg d'empreses amb potencial de creixement
Les 21 start-ups que van participar al Fòrum d’Inversió van ser seleccionades d’entre més de 100 candidatures presentades i que operen en sectors de futur, com les ciències de la vida i la salut, les TIC i altres tecnologies capdavanteres. Consulta –en català i en anglès– les 50 millors iniciatives emprenedores de més potencial a Catalunya recollides al Catàleg d’empreses.
Regne Unit, país convidat
A través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Londres, es va convidar el Regne Unit a participar a la 22a edició del Fòrum per connectar l'ecosistema emprenedor català amb els més dinàmics del món. De fet, el Regne Unit és líder a Europa en nombre i volum d’operacions d’inversió. Es va comptar amb la participació del fundador de Dealroom.co, Yoram Wijngaarde, d'inversors de Hoxton Ventures, Medicxi i White Star Capital i d’start-ups britàniques.
Yoram Wijngaarde: Is it morning in European tech?
Durant la conferència inaugural del Fòrum d’Inversió, Yoram Wijngaarde, fundador de Dealroom.co –la base de dades més extensa d’operacions de capital risc a Europa–, va aportar dades del capital aixecat per les empreses del país. Recupera els continguts de la seva ponència i amplia informació sobre l’ecosistema de capital risc a Europa i al món en una entrevista en profunditat amb el ponent.
Premis
Durant el Fòrum d’Inversió es lliura un premi al projecte amb més viabilitat, potencial de negoci, innovació i internacionalització d’entre els 21 finalistes. També es lliura un premi de reconeixement a la trajectòria emprenedora. A més, els col·laboradors del Fòrum i l’Oficina Exterior de Londres també van lliurar premis de serveis de consultoria en cada àmbit a les start-ups.
AEInnova, Premi Fòrum d'Inversió

AEInnova (Alternative Energy Innovations) ha estat l’empresa guanyadora del Premi Fòrum d’Inversió 2017 per la tecnologia que ha creat i que aprofita la calor residual que genera la indústria, convertint-la en energia elèctrica retornable a la xarxa. En aquesta entrevista conversem amb el cofundador d’AEInnova, Raül Aragonés, i amb el principal inversor que ha passat a formar part de la start-up, David Comellas.

 

Josep Mitjà i Jacinto Roca, Premi a la Trajectòria Emprenedora

En l’edició d’enguany es va lliurar a Jacinto Roca i Josep Mitjà, cofundadors de Wuaki TV –ara Rakuten TV– el Premi a la Trajectòria Emprenedora que s’atorga als emprenedors d’una empresa de màxim 10 anys de vida que hagi tingut una trajectòria de creixement reconeguda. Consulta l’entrevista a Josep Mitjà sobre l’evolució de Wuaki TV i la seva integració a Rakuten TV i sobre la seva visió de l’ecosistema d’start-ups català.

 

Casos d'èxit
En les darreres edicions del Fòrum d'Inversió s'han presentat centenars de projectes i molts d'ells han aconseguit finançament per passar del somni a la realitat. Descobreix aquí els casos de 3 empreses que l'edició anterior van aprofitar el Fòrum d'Inversió per impulsar els seus projectes.
Place to plug
Place to plug ha desenvolupat una plataforma per carregar el cotxe elèctric a qualsevol lloc. Els usuaris poden conèixer l’estat dels punts o trobar-ne de nous, reservar-los i activar-los des del mòbil. Es tracta d’un projecte de model col·laboratiu que dona la possibilitat de carregar el cotxe des d’on no es disposi de punts públics. Josep Cester, CEO de PlacetoPlug, explica que durant el networking del Fòrum d’Inversió 2016 van poder contactar amb el principal inversor d’una ronda de 125.000€.
Leukos Biotech
Leukos Biotech està desenvolupant un nou tractament no tòxic, que actua sobre les cèl·lules mare leucèmiques i evita les recaigudes. Es tracta d'un medicament ja aprovat per a una altra malaltia; per tant, el seu desenvolupament és ràpid i econòmic. El Dr. Enrique Llaudet, CEO de Leukos Biotech, explica que durant l'edició anterior del Fòrum d'Inversió van poder reforçar el contacte amb InvestReady per aixecar la ronda de finançament.

 

 

Call2World
Call2World és un operador global de telefonia capaç d'aportar solucions innovadores a les necessitats de l'empresa. Kiko Fàbregas, Country Manager de Call2World, assegura que la participació al Fòrum d'Inversió els va possibilitar fer contactes i guanyar visibilitat dins de l'ecosistema emprenedor català. En l'edició d'enguany han repetit l'experiència al Fòrum amb un nou projecte.

 

Amb el patrocini de:

 

Amb la col·laboració de:

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)