Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Esmorzars d´innovació

Drone is in the air. Com treure profit d'aquesta tendència

Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 01-02-2017
09-02-2017
824 visites

El BCN Drone Center és un dels 10 únics espais al món habilitats com a zona de proves per a drons. Nascut el 2012 i ubicat a Moià, rep empreses, universitats i clients particulars de més de 60 països que s'hi desplacen per testejar els aparells en les millors condicions. La posada en marxa de l'espai és una iniciativa de l'empresa catalana CATUAV, pionera a Europa en el desenvolupament de tecnologia pròpia per a drons.

Els Esmorzars d'Innovació d'ACCIÓ t'ofereixen sessions per reflexionar sobre la capacitat d'innovació de la teva empresa. Apunta-t'hi!

Jordi Santacana, CEO de BCN Drone Center, explica en aquesta entrevista com han desenvolupat tecnologia pròpia i aplicacions punteres per a drons, com ha estat la llarga trajectòria de l'empresa en un sector que ha esclatat fa poc, i quin és el seu mètode d'innovació.

Entrevista a Jordi Santacana
.

 

1.Com innova CATUAV?
D’una manera molt natural. Veure la nostra tecnologia en acció, treballant en el món real, és la principal font d’inspiració per innovar. Jo sóc patidor de mena i sempre dic que innovo per patir menys.

2.Sol o acompanyat?
La innovació de CATUAV es fa amb l’equip propi de l’empresa, d’una manera força autònoma.

3.Què és imprescindible per innovar?
Un temps limitat: un calendari concret improrrogable.

4.Un èxit?
Ser centre de referència per a la incubadora de l’Agència Espacial Europea.

5. Un fracàs?
Des de fa un temps es ven el fracàs com una cosa positiva i fins i tot necessària, i a l’empresa no compartim gens aquesta idea. Fracassar és terrible per una empresa petita i amb un fràgil suport financer. Si hem triomfat potser és perquè sabíem que de cap manera ens podíem permetre cap fracàs. Crec que és bo començar a explicar les coses com són i deixar-nos de conceptes que provenen de les escoles de negocis i no pas de les empreses, que per força hem de mantenir el sentit comú.

6. Una innovació pel futur?
Tenim molt interès en fer volar els nostres drons en les capes més altes de l’atmosfera per convertir-los en pseudo-satèl·lits. Fa temps que hi treballem i ens faria molta il·lusió comercialitzar serveis basats en aquesta nova tecnologia.

7. Un consell per als que volen innovar?
Que tinguin curiositat per sectors molt diferents del seu, que explorin lluny del seu dia a dia.

 

Idees força

  • Fundada el 2003, l’empresa catalana CATUAV va desenvolupar tecnologia pròpia en l’àmbit dels drons amb el suport del programa de Nuclis d’ACCIÓ, que impulsa els projectes de R+D.
  • CATUAV es caracteritza per una trajectòria llarga, de més de 16 anys, i pel desenvolupament d’aplicacions punteres tecnològicament en sectors com l’urbanisme, l’agricultura de precisió, l’arquitectura o el medi ambient.
  • La innovació té un mètode intuïtiu: l’empresa escolta les necessitats dels clients, que són les que acabaran dirigint les innovacions que s’implementen.
La teva puntuació
Mitjana (6 Vots)