Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Esmorzars de finançament

Desgranant contractes de crowdfunding

Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 17-02-2016
27-02-2016
2666 visites
Els responsables de les principals plataformes d'equity crowdfunding (Capital Cell, Crowdcube i The Crowd Angel) expliquen com s'estructura i quines clàusules té un contracte en una campanya de finançament col·lectiu d'inversió, com es diferencia d'un contracte d'inversió d'un grup de business angels o del capital risc, quins drets tenen els diferents inversors, com participen en la presa de decisions i com està prevista la sortida.
Els Esmorzars de Finançament d'ACCIÓ t'ofereixen cada mes elements de reflexió en relació a estratègies d'inversió i cerca de finançament. Apunta-t'hi!
Oriol Cordón, cofundador de Crowdcube Spain, Ramon Saltor, CEO de The Crowd Angel, i Daniel Oliver, CEO de Capital Cell, van participar en el darrer Esmorzar de Finançament per aportar coneixement sobre els contractes de finançament col·lectiu d’inversió. L’equity crowdfunding és una tipologia de finançament alternatiu que funciona amb l’entrada de microinversors en el capital d’una empresa, a través d’una plataforma tecnològica. Les operacions d’inversió es duen a terme, generalment, en start-ups que es troben en fase inicial o d’arrencada, i que tenen un projecte innovador. Les plataformes d’equity crowdfunding fan d’intermediàries i gestionen la relació entre els inversors i les empreses. Alguns dels elements clau a tenir en compte són l’estructuració jurídica i el pacte de socis per tal de garantir els drets dels inversors pel que fa a l’accés a la informació, el seguiment, la presa de decisions o la posterior desinversió; i també per facilitar la gestió dels emprenedors.

 

Crowdcube: els estatuts socials regulen les condicions dels socis

Crowdcube és una plataforma que posa en contacte directe a empreses que han superat una fase de due diligence (anàlisi fiscal, legal, laboral i comptable de l’empresa) amb inversors de tots els perfils. Fundada al Regne Unit l’any 2011, des del juliol del 2014 va començar a operar des de Barcelona a l’Estat. Des dels seus inicis, ha finançat 339 empreses, 21 de les quals durant el darrer any i mig a Barcelona, amb una canalització de més de 3 milions d'euros.

 

The Crowd Angel: entre el crowdfunding i el capital risc

The Crowd Angel uneix dos models, el crowdfunding i el capital risc, amb l’objectiu de simplificar la inversió en start ups, bàsicament empreses de software i Internet amb alt potencial de creixement. Fins al moment, The Crowd Angel ha publicat 12 operacions, en les quals 174 inversors han aportat 2,8 milions d’euros.

 

 

 

Capital Cell: contractes a mida

Capital Cell és la primera plataforma d’equity crowdfunding en biotecnologia d’Europa. Amb tan sols un any de vida, ha finançat 530.000 euros per a projectes innovadors especialitzats en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut.

La teva puntuació
Mitjana (1 Vot)