Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Esmorzars de finançament

Deixa que les mètriques parlin per tu

Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 16-11-2016
30-11-2016
1195 visites
Els fons de capital de risc canalitzen grans sumes de diners cap a nous negocis d'alt risc i alta rendibilitat. Les start-ups no es mesuren amb mètriques financeres tradicionals com l'EBITDA o el ROE. Existeix un altre univers de xifres i mesures que aquests inversors analitzen per establir les probabilitats d'èxit: les mètriques del negoci.
Els Esmorzars de Finançament d'ACCIÓ t'ofereixen cada mes elements de reflexió en relació a estratègies d'inversió i cerca de finançament. Apunta-t'hi!

Guillem Sagué, investment manager de Nauta Capital, ens va explicar en aquest Esmorzar la importància de les mètriques i com es poden millorar.

Nauta Capital és una firma de capital de risc que opera des de Londres, Barcelona i Boston. Nauta capital busca empreses o projectes amb un alt potencial disruptiu, d’indústries globals, on la tecnologia ha tingut una penetració per sota de la mitjana i que són eficients en l’ús del capital.

A continuació pots accedir a l’entrevista que ens va concedir un cop finalitzada la sessió, on el ponent aprofundeix en els aspectes clau de l’anàlisi de les mètriques de negoci per aconseguir capital.

Entrevista a Guillem Sagué
.

Idees força

  • Els fons de capital risc inverteixen només en l’1% dels projectes que avaluen. En relació a les mètriques, molts projectes es descarten perquè aquestes mostren que el seu creixement costarà molts diners.
  • Els tres factors principals d’una empresa a l’hora d’invertir-hi són:

- la maduresa, que presenti almenys 12 mesos de dades històriques.

el creixement, es mesura any sobre any i mes sobre mes.

- l’eficiència en l’ús del capital, com de car és el creixement d’aquesta empresa.

  • Els inversors utilitzen les mètriques per analitzar els models de negoci. Els emprenedors les han d’utilitzar per gestionar les empreses basant-se en el retorn que obtenen de les seves inversions en creixement.És molt important que els emprenedors pensin des del primer dia captar en capital internacional.
  • Els inversors estrangers vénen per iniciativa pròpia a Catalunya, i en concret a Barcelona, perquè saben que l’ecosistema aquí és molt viu.
La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)