Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Idees d´experts

Indústria 4.0, el futur de la indústria a Europa

Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 22 d'abril de 2015
01-05-2015
1558 visites
Europa aposta per fomentar la indústria 4.0, el nou model d'indústria nascut de la fàbrica intel·ligent i d'una visió de la fabricació informatitzada, amb tots els processos interconnectats per la Internet de les coses (IOT). La indústria 4.0 aviat impulsarà canvis fonamentals en el teixit empresarial català, fet que generarà nous reptes i noves oportunitats.

En aquesta sessió, diversos especialistes de la regió alemanya de Baden-Württemberg —regió que lidera a Europa les iniciatives en aquest àmbit—, han presentat el concepte d'Indústria 4.0. També s'han donat a conèixer les iniciatives catalanes pioneres en aquest àmbit i s'ha presentat la primera Missió Tecnològica sobre Indústria 4.0, que tindrà lloc durant el 2015 a Alemanya i està dirigida als centres tecnològics i empreses catalans.

Eurecat, experiències innovadores

Joan Guasch, director de l'Àrea de Programes Publicoprivats d'Ascamm-Eurecat, esmenta aquelles experiències innovadores en manufactura avançada que s'han realitzat mitjançant la cooperació en R+D amb centres Eurecat.

 

 

 

 

El sistema industrial català, el cas de Promaut

Una altra de les empreses participants a la jornada ha estat Promaut, grup especialitzat en solucions d'enginyeria. En representació, Pere Padrós, responsable d'R+D+i, ha posat sobre la taula les diverses experiències d'indústria 4.0 en les quals ha treballat l'entitat, com la implantació de les noves solucions de Siemens Tia Portal a BMW Dingolfing, entre d'altres exemples innovadors.

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)