Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Monogràfic

10 idees per finançar i fer créixer el teu projecte emprenedor

Detacats emprenedors i inversors comparteixen les seves idees i experiències en els Esmorzars de Finançament d'ACC1Ó
11-04-2013
13046 visites
Emprendre un nou negoci tecnològic o una start-up demana tenir ben assentats uns pilars fonamentals: la idea, el pla de negoci, l'equip i els recursos. Gràcies als Esmorzars de Finançament d'ACC1Ó, els inversors i emprenedors més reconeguts del país comparteixen les seves experiències i ofereixen suggerències en aquests aspectes a emprenedors que comencen. En aquest monogràfic hem recollit les principals idees exposades en els darrers esmorzars. Aquestes són, doncs, les nostres 10 videopíndoles imprescindibles per finançar i fer créixer un projecte emprenedor.
Els Esmorzars de Finançament d'ACC1Ó t'ofereixen cada mes elements de reflexió en relació a estratègies d'inversió i recerca de finançament. Inscriu-t'hi!
Idees d'inversors i experts
Com valoren els inversors els projectes d'Internet?

Duració: 4 minuts

Com funciona el cap d’un inversor privat que rep projectes? Luis Martin Cabiedes, inversor d'empreses com Offerum, Privalia o Ulabox, ens explica quins procés segueixen els inversors a l'hora de valorar els projectes d'internet d'emprenedors. Entre d'altres, es fixen en el pla de negocis i en l'equip que ha de portar a terme el projecte.

El secrets d'un inversor

Duració: 3 minuts

És important tenir definit un mètode d’actuació com a inversor i, sobretot, cenyir-s’hi en tot moment. Ens ho explica Carles Florensa, d'ESADE BAN, que en el seu cas segueix la diversificació de riscos a partir de diverses tècniques com invertir sempre la mateixa xifra o evitar entrar en segones rondes.

Pregunta't si vols ser ric o rei

Duració: 3 minuts

L’inversor sempre cerca obtenir la màxima rendibilitat de les seves inversions per tant ha d’esbrinar si l’emprenedor que li presenta un projecte té com a objectiu final “fer-se ric” o “ser el rei”. Per a l'inversor Pere Mayol, d'ESADE BAN, és important que l'emprenedor tingui clar aquesta dicotomia, i que aposti per la rendibilitat.

Per a què serveix el Venture Debt?

Duració: 4 minuts

El Venture Debt és una fórmula d’èxit en països com els Estats Units o Israel des de fa anys. Consisteix en un préstec sense garanties acompanyat d’una participació en el capital de la societat, amb certes particularitats. Carlos Conti, director de l'Inveready, ens explica per a què serveix el venture Debt, amb l'exemple de Facebook.

Com obtenir finançament d'inversors americans

Duració: 5 minuts

Obtenir finançament d'inversors americans pel nostre projecte no és una cosa trivial. Cal entendre com pensen, què els interessa, en quin moment els interessarà invertir, en quins sectors, o en quins estats es mouen. Amb aquesta vídeopíndola, Anselm Bossacoma ens ofereix un pràctic recull d'informacions i consells.

Idees d'emprenedors i casos destacats
Bootstrapping: quines idees podem autofinançar?

Duració: 4 minuts

El bootstrapping, o créixer autofinançant el projecte, ens ajuda a fer més per menys. Marek Fodor, cofundador d'Atrapalo.com i Elecciones.es, explica quins són els trets clau per reeixir a través del bootstrapping, i quines avantatges ofereix. En aquesta vídeopíndola, destaca les característiques que ha de tenir el projecte.

Si tens una bona idea, comença a emprendre

Duració: 3 minuts

Sovint no ens atrevim a posar en marxa una idea fins que no trobem el capital. Manel Sarasa, CEO de wineissocial, hi dóna la volta. Els projectes s'han d'engegar amb els recursos que hi hagi disponibles, i un cop en marxa serà més atractiu per aconseguir convèncer més inversors. A més, hem d'obrir diversos fronts per mantenir el control.

Coneix el teu perfil emprenedor i els errors habituals

Duració: 3 minuts

No tots els emprenedors són iguals. Al llibre "Escola d'emprenedors, Albert Torruella, Guillem Pedrix i Ferran Peiró descriuen 10 perfils d'emprenedors associats a diversos personatges; i n'assenyalen els errors típics. Una eina que pot ajudar els emprenedors a evitar cometre els errors típics.

El primer pecat capital: necessito els diners per ahir

Duració: 2 minuts

La recerca de finançament no és una tasca senzilla. Un dels principals errors que han d'evitar cometre els emprenedors és la manca de planificació. José Maria Pina, director d'emprenedoria de Keiretsu Forum Barcelona, ens explica el primer dels 7 pecats capitals de l'emprenedor: necessitar els diners per ahir.

4 casos d'èxit en emprenedoria social

Duració: 5 minuts

L’emprenedoria social és aquella que sorgeix de la motivació per l’impacte social positiu del projecte, abans que pel guany econòmic del mateix. En aquesta vídeopíndola, Patrícia Sáez, directora de l'MBA en Social Enterpreneurship de la UOC, ens ens introdueix en aquest concepte, i presenta 4 casos d’èxit internacionals.

També t'interessa...
Catàleg de proveïdors de fons de finançament

El Catàleg de Proveïdors de Fons d’ACC1Ó és el recull més complet sobre el sector del Capital Risc i els Inversors Privats de Catalunya. Conté informació detallada de 35 entitats amb fons operatius a Catalunya, amb una fitxa descriptiva de cadascuna on consten les seves preferències d’inversió segons fase i sector, el rang d’inversió, una mostra representativa de les seves empreses participades i les dades de contacte.

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)