Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Fòrum d´inversió

XXI Fòrum d'Inversió

Organitzador: ACCIÓ
Lloc: Barcelona
Data: 14 de juliol de 2016
27-07-2016
3248 visites
El Fòrum d'Inversió és el principal punt de trobada i connexió entre emprenedors i inversors a Catalunya. Es tracta d'un esdeveniment, amb un format innovador i dinàmic, on l'emprenedor té l'oportunitat de presentar el seu projecte davant d'un gran nombre d'inversors i de fons de capital risc predisposats. Per la seva banda, els inversors coneixen de la mà dels seus propis impulsors, projectes empresarials amb alt potencial de creixement.
Connectem els teus somnis
El Fòrum d’Inversió suposa una oportunitat perquè els emprenedors expliquin els seus somnis i busquin socis, aliats o inversors. El 14 de juliol va tornar el Fòrum en la seva 21a edició amb més de 700 assistents i prop de 400 reunions de networking. També es van presentar els 21 millors projectes emprenedors del 2016, tot plegat en un únic dia i en un mateix espai.
XXI Fòrum d'Inversió
Descobreix en un minut com va ser el XXI Fòrum d'Inversió en què es van presentar en format elevator pitch els 21 millors projectes de l'any, estructurats en tres categories: ciències de la vida i la salut, TIC, i altres tecnologies. Els assistents van votar els tres millors de cada categoria. Aquests finalistes es van enfrontar a les preguntes del jurat, format per 24 inversors, i van tenir l'ocasió d'explicar amb més de detall el potencial dels seus somnis. D'aquesta fase final en va sortir el projecte guanyador d'enguany.
Catàleg d'empreses amb potencial de creixement
Aquest catàleg connecta 50 de les iniciatives emprenedores de més potencial de Catalunya amb el món de la inversió privada. Són projectes seleccionats d'entre més de 100 candidatures presentades i que destaquen pel seu caràcter diferencial i valor innovador, pel seu impacte social i per la implicació de l’equip emprenedor. Entre aquestes empreses, es troben les 21 que es van presentar públicament al Fòrum d’Inversió.
Israel, país convidat
Per connectar l'ecosistema emprenedor català amb els més dinàmics del món, la 21a edició del Fòrum va incorporar la participació d'inversors i de start-ups d'Israel, un dels pols mundials més importants de l'emprenedoria.
Alon Lifshitz: Trends in venture capital and the Israeli ecosystem
La ponència d'obertura del Fòrum va anar a càrrec d'Alon Lifshitz, Managing Director de Blumberg Capital, amb una àmplia experiència en inversions en empreses amb alt potencial i un gran coneixement dels mercats tecnològics europeu, japonès i israelià.
Premis
Durant el Fòrum d’Inversió es lliura un premi al projecte amb més potencial d’innovació i d’internacionalització d’entre els 21 finalistes. També es lliura un premi de reconeixement a la trajectòria emprenedora.
Premi Fòrum d'Inversió

Entrevista amb el guanyador del Premi Fòrum d’Inversió, Javier Juncadella de Nektria. L’empresa va presentar la solució logística RECShipping, que permet al consumidor escollir el dia i la franja horària exacta en què vol rebre la seva compra on-line, millorant d’aquesta manera les opcions logístiques de lliurament.

 

 

Premi a la Trajectòria Emprenedora
Joaquim Domingo i Àlex Ollé, fundadors de l’empresa catalana Galenicum, van aconseguir el guardó a la trajectòria emprenedora. Com explica en aquesta entrevista un dels fundadors, Àlex Ollé, l’empresa està especialitzada en el desenvolupament i la comercialització de medicaments genèrics per a tercers a un cost més raonable i a l’abast de tothom. Els fundadors de Privalia, Letsbonus i STAT-Diagnostica, han estat guardonats en les edicions anteriors del premi.
Tecnologies innovadores
El Fòrum d’Inversió és una font de generació de contactes i de negoci. Durant l’edició d’enguany també es va aprofitar l’esdeveniment per presentar algunes tecnologies innovadores. Et mostrem els pòsters de les tecnologies presentades Engidi, Fenix i Gate2Brain.
Casos d'èxit
En les vint edicions anteriors del Fòrum d’Inversió es van presentar centenars de projectes i molts d’ells van aconseguir finançament per passar de somni a realitat. Descobreix aquí els casos de Keonn, Galgo Medical i Red Points, algunes de les últimes empreses que van aprofitar el Fòrum d’Inversió per impulsar els seus projectes.

 

Amb la col·laboració de:

 

Amb el suport de:

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)