Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jornades i monogràfics
Altres jornades i fires

Fira In(3D)ustry

From Needs to Solutions
Lloc: Barcelona
Data: 21-23 de juny de 2016
13-09-2016
2266 visites
El sector de la fabricació additiva o 3D (màquines, materials i serveis associats) està creixent a ritmes superiors al 30% anual en diferents segments. Barcelona destaca com un dels focus més actius en la fabricació digital, amb la seva xarxa de fab labs.

La primera edició de la fira In(3D)ustry, From Needs to Solutions va tenir lloc a Barcelona del 21 al 23 de juny amb una mostra de les novetats i el futur de la impressió 3D. La fira va aplegar més de 100 conferenciants i expositors, representants de les principals empreses i usuaris en el camp de la fabricació avançada i additiva, així com arquitectes, enginyers i dissenyadors de tot el món. La fira va rebre 3.333 visitants. L'esdeveniment es va estructurar al voltant de quatre sectors: la salut, l'automoció i aeronàutica, el consumidor i retail, i l'arquitectura i hàbitat.

A continuació trobaràs continguts sobre impressió 3D i els vídeos de les ponències més interessants de la fira In(3D)ustry:
Per què t'interessa la impressió 3D?

La impressió 3D redueix el temps necessari per arribar al mercat, permet estalvis d’emmagatzematge, logística i instal·lacions, afavoreix la personalització d’objectes sense costos afegits, ofereix independència per al procés productiu i incrementa la sostenibilitat. En aquest article s’aprofundeix sobre l’evolució de la indústria 3D i s’analitzen els avantatges que ofereix per a les empreses.

 

 

Vinton Cerf: In(3D)ustry, from Needs to Solutions
Els efectes de la difusió de la fabricació additiva es materialitzen amb un increment de la productivitat, un menor impacte ambiental i una nova ordenació de les cadenes de valor. Vinton Cerf, científic nord-americà considerat com un dels pares d’Internet, fa les seves aproximacions a la impressió 3D en aquesta ponència.
 
 
 
 
 
Magí Galindo: iniciativa internacional en impressió 3D amb presència a Catalunya
Magí Galindo, expert internacional en el camp de la fabricació additiva i impressió 3D, constata que Catalunya disposa d’un sector tecnològic molt dinàmic i d’un ecosistema d’innovació potent, que li ofereix les condicions adequades per a l’impuls de la fabricació avançada o indústria 4.0, considerada com la quarta revolució industrial.
 
 
 
 
Cas d'èxit: Maier3D, de la fotocopiadora a la impressora 3D
L’evolució i adaptació als nous temps de l’empresa distribuïdora d’impressores, Maier3D, l’ha propulsat cap a l’èxit al mercat. L’any 2015 ja va facturar 2,2 milions d’euros i enguany preveu créixer al voltant del 27%, degut sobretot al nou canal de distribució d’impressores 3D.
La teva puntuació
Mitjana (4 Vots)