Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Genís Roca | President de RocaSalvatella

Reptes i oportunitats de la indústria 4.0

Conferència
Font: ACCIÓ
30-09-2016
2513 visites
L'expert en transformació digital, Genís Roca, analitza en aquesta conferència els principals factors, reptes i oportunitats que les empreses de qualsevol sector hauran de fer front dins el paradigma de la nova "Indústria 4.0".
Aquesta conferència forma part de la IX Trobada Interclúster de Catalunya que va tenir lloc el 16 de setembre del 2016.
Facebook image
Perfil digital Genís Roca:
Idees força:

Les noves aliances d’èxit seran intersectorials. Els nous reptes dels negocis s’abordaran amb aliances insospitades entre empreses de diferents sectors.

La batalla per la dada. Fabricants, consumidors i distribuïdors es disputen l’hegemonia de la dada.

“Estàs preparat per canviar i no deixar de canviar?” Aquesta és la pregunta que reflecteix, segons Roca, el canvi de paradigma sorgit de la revolució empresarial que connecta la digitalització i la indústria 4.0.

Ara que la indústria ja té la capacitat de dissenyar i imprimir nous productes, ha d’entendre que el veritable repte està en la seva capacitat d’inventar nous models de negoci dissenyant nous serveis. Serveis 4.0.

Però, què és, en realitat “Indústria 4.0”? Genís Roca entén que vol dir “mecanitzar processos escalables basats en informació en temps real”. I des d’aquesta definició, al llarg de la conferència, es desglossen les diferents tendències que convergeixen en una realitat complexa i polifacètica: smart factories, personalització de la producció, disseny de nous serveis, construcció de noves cadenes de valor, cooperació i aliances entre agents diferents, el repte de la seguretat en un món hiperdigitalitzat, el talent com a factor diferencial clau i la forma en què el management ha d’evolucionar per gestionar aquesta nova realitat.

La teva puntuació
Mitjana (1 Vot)