Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Axioma Solutions

AXIOMA Solucions innova amb la "R": Recicla, Redueix, Reutilitza

Conferència  de la jornada:  Esmorzar d'innovació: Axioma Solutions
Intervé: Ignasi Canal i Serra , Adjunt a direcció d'AXIOMA
Font: ACCIÓ
08-03-2016
1432 visites
Ignasi Canal i Serra, adjunt a direcció d'AXIOMA Solucions, va explicar que la indústria tèxtil va reaccionar ràpid arran d'un canvi en la normativa europea (UNE EN 13795) que obligava que els teixits de cobertura quirúrgica per a pacients i cirurgians complissin amb unes propietats específiques per ser més asèptics. Com a alternativa a la roba de cotó utilitzada tradicionalment, van aparèixer al mercat dos nous tipus de teixits tècnics: els rebutjables i els reutilitzables (de no cotó). Aquest canvi en el mercat va suposar una amenaça per a AXIOMA Solucions que es dedica a la bugaderia industrial, l'esterilització i la logística integral per al grup Mútua Terrassa.

Amb els teixits rebutjables, la bugaderia podia arribar a perdre un 20% dels quilos de roba per rentar. Però, a través de la innovació, l'empresa va convertir l'amenaça en oportunitat. Van desenvolupar el teixit reutilitzable STERIPAK que feia front als productes d'un sol ús i desplaçava les peces tradicionals de cotó. Es tracta d'una solució ecoinnovadora i d'economia circular, reutilitzable, sostenible i de proximitat. De fet, aquestes noves peces de roba, fetes a Catalunya, tenen un impacte mediambiental entre 3 i 4 vegades menor que els materials d'un sol ús. Així mateix, un cop la cobertura quirúrgica reutilitzable arriba al final del seu cicle de vida, es reaprofita com a matèria primera per a d'altres funcions. A més, es tracta d'un producte competitiu al mercat a nivell de preu i de confort.
Els Esmorzars d'Innovació d'ACCIÓ t'ofereixen sessions per reflexionar sobre la capacitat d'innovació de la teva empresa. Apunta-t'hi!
Facebook image
Perfil digital Axioma Solutions:
Idees força:

 A través de la innovació, AXIOMA Solucions contraresta una amenaça de pèrdua de producció.

 L’empresa ha incorporat l’ecoinnovació, la sostenibilitat i el pensament econòmic circular.

 Pensa amb la “R”: Recicla, Redueix, Reutilitza Repara…

 Els seus teixits reutilitzables rebaixen la petjada de carboni respecte els teixits d’un sol ús i el client té un estalvi econòmic d’un 10-15%.

 Ofereix un producte de proximitat, fet a Catalunya des de l’inici fins al final de la seva vida.

 L’acció inicial va ser defensiva i ara ha obert un nou horitzó proactiu en l’empresa.

 Actualment, està en un procés de redefinició interna i es planteja obrir-se a nous mercats.

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)