Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Xavier Aluja | CEO i cofundador d'Oi designs

Oi Designs: Disseny de solucions multisensorials

Entrevista
Font: ACCIÓ
14-04-2016
764 visites
Oi Designs és una start-up que va formar part del Pla Esprint de Start-Up Catalonia a la darrera edició. Oilusions es dedica al disseny i a la fabricació d'elements per estimular els sentits a persones amb discapacitat intel·lectual i a persones amb demència.
Start-Up Catalonia és el soci de creixement de les start-ups catalanes. Et proposa l'acompanyament expert en les primeres etapes de vida amb un equip d'experts (emprenedors d'èxit, assessors especialitzats, mentors) i amb la intenció d'afavorir i fer créixer les start-ups seleccionades a través de dos plans: el Pla Embarca i el Pla Esprint.

Doit

Doit

 

La primera pregunta és obligada: explica’ns què és el vostre producte estrella, l’Snoezelen.

És difícil d’explicar amb detalls tècnics. Es pot simplificar dient que oferim un espai o una habitació dedicat a la relaxació i/o al treball, on hi ha una estimulació que pot ser controlada, amb efectes terapèutics.


Estimuleu els sentits?


Sí, amb diferents finalitats i a partir de diferents situacions. Aspirem a convertir-nos en l’Apple dels sistemes multisensorials!

 

Això és apuntar molt alt!

Malauradament, ja han aparegut empreses que es dediquen a fer aquest tipus de productes. Però seguim animats perquè, després d’analitzar-los, seguim sent els únics que apostem per un producte el disseny del qual està fet i testat amb els mateixos professionals de gran prestigi i renom que després els faran servir.

 

I com arribeu a aquests professionals? 

Eps! Això és secret professional! (riu). Aquests experts aporten la vessant més científica i això ens ha permès d’estandarditzar les teràpies multisensorials.

 

I com preteneu fer-lo escalable?

Digitalitzem les teràpies adreçades a la salut mental.

 

"Ser molt hàbil amb la comunicació és imprescindible en el dia a dia"

Com ho feu, a través d’una plataforma?

Exacte. Des d’aquesta plataforma podem fer el seguiment i l'avaluació de persones amb discapacitat intel·lectual o demència d'una forma molt estandarditzada i amb validació científica. Avui ja tenim dos protocols incorporats i estem a punt d'incorporar-ne un tercer.

 

 

Sou pioners al vostre sector. Per què a Reus i no en un altre lloc?

 

Perquè som de Reus i tothom sap que després de Londres i París ve Reus! (riu). Bromes a banda, hem establert sinergies amb centres prou importants dirigits a la salut mental, com pot ser l'Institut Pere Mata, tot un referent a Catalunya en salut mental, i que també és a Reus.

 

 Què passarà amb tots aquells pacients que pateixen Alzheimer d'aquí a 20 anys? Com creus que evolucionarà la ciència en aquest terreny?

És difícil de respondre, la veritat. La societat europea s'està envellint a ritmes preocupants, fet que obliga els governs a haver de moure fitxa com més aviat millor. Necessitem una tercera edat més saludable i menys deteriorada. I això són molts diners!

 

Si poguessis despertar demà havent adquirit una qualitat o habilitat, quina seria?

Predir el futur o llegir la ment. Em facilitaria molt la vida! (riu). Seriosament, crec que ser molt hàbil amb la comunicació i el lideratge, crec que és imprescindible per al dia a dia.

 

Després d’un any amb Start-up Catalonia, amb què et quedes?

Amb la quantitat de gent que he conegut, saber de primera mà què pensen els inversors i, sobretot, en el canvi de rumb que hem aplicat a l’empresa.

 

Quin era el pitch de 10 segons que feies abans de Start-up Catalonia?

Optical Illusions és una empresa que es dedica al disseny i a la fabricació de material multisensorial, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i pacients amb demència.

 

I amb el canvi de rumb, quin és el pitch de 10 segons actual?

Sensoryup és una plataforma en línia dirigida a professionals de la salut mental, per avaluar i millorar pacients amb discapacitat intel·lectual i malalties mentals.

 

La teva puntuació
Mitjana (2 Vots)