Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Jacques Giribet | Consultor independent; fundador i ex CEO d'IDAPT

Jacques Giribet: "Com a CEO el meu rol no era desenvolupar l'empresa, sinó crear un equip que la desenvolupés"

Entrevista
Font: ACCIÓ
22-03-2016
1058 visites
Jacques Giribert és tutor de Start-up Catalonia i fundador d'IDAPT.
Start-Up Catalonia és el soci de creixement de les start-ups catalanes. Et proposa l'acompanyament expert en les primeres etapes de vida amb un equip d'experts (emprenedors d'èxit, assessors especialitzats, mentors) i amb la intenció d'afavorir i fer créixer les start-ups seleccionades a través de dos plans: el Pla Embarca i el Pla Esprint.

Jacques Giribet

Jacques Giribet, consultor independent; fundador i ex CEO d’IDAPT

Vas crear i impulsar IDAPT des de zero.
Curiosament, vaig tenir la idea d’IDAPT el darrer any d’enginyeria industrial després d’aconseguir una beca per un conveni de doble diploma de Management. Em sento especialment orgullós d’haver endarrerit el projecte per formar-me més i millor. Sense això, IDAPT mai no hagués existit!


“Humanitzar la tecnologia”, què vol dir per tu?


Parteixo de la base que la tecnologia sense res més és gairebé la ciència de l’absurd i humanitzar-la és el que li dóna sentit. Aquest procés diferencial és allò que realment dóna valor al conjunt.

 

Quin és l’error més gran que t’ha servit per aprendre i créixer?

Pensar que el meu rol com a fundador i CEO era desenvolupar l’empresa quan en realitat era crear un equip que desenvolupés l’empresa.

 

Has estat a molts països per feina... quina anècdota recordes amb especial estima? 

Tot i que he estat a molts països, fins i tot a la Xina, l’anècdota que més recordo és quan el president del Parlament de Catalunya va trucar a l’oficina per encarregar uns carregadors i, de les 15 persones que hi havia a l’oficina, aquell dia ningú no parlava català ni castellà! (riu). Això demostra que ens prenem seriosament la internacionalització!

 

Fes un pitch de 10 segons de la teva empresa.

Els dispositius mòbils (smartphones, tauletes…) formen part inseparable de les nostres vides i tanmateix encara hi ha molts elements per millorar (autonomia, ergonomia, etc.). IDAPT aporta un assortiment de carregadors universals, bateries portàtils i suports innovadors que t’ajudaran a gaudir al màxim dels teus ginys. Ja som més de tres milions d’usuaris!

 

"Valoro molt les persones que transmeten valors positius"

 

Què és el que més valores d’un emprenedor a qui intentes donar suport?

Que el seu principal motiu sigui contribuir en alguna cosa a la societat.

 

Ets del parer que això de les start-ups és una "bombolla"?

 

Com que no m’identifico gens amb aquells que emprenen només per fer-se rics entendràs que prefereixi no mullar-me pel que fa a si es tracta d’una bombolla. Jo, almenys, no ho visc així. Arrencar un projecte empresarial no és gens fàcil i, si només ho fas per un afany lucratiu personal, se’t pot arribar a fer molt llarg i, per què no dir-ho, també insuportable.

 

 Si la teva vida fos una pel·lícula, quin tipus de fil argumental tindria?

Diuen que la realitat supera la ficció…i si hagués d'escollir un únic fil seria el de la contribució. Haver contribuït al benestar de les persones que ens són més properes, dels altres i del meu. No sempre aconsegueixo mantenir aquest ordre tan desinteressat!

 

Quin paper juga l’amor i l’amistat a la teva vida?

Des del naixement de la nostra filla Nora, la meva font d’energia és ella. Dia a dia, em fa més empàtic, emocional i feliç. I suposo que part de la meva energia positiva es transmet a les persones amb qui em relaciono. Valoro molt les persones que viuen i transmeten valors positius i m’allunyo de les que s’estanquen en el rancor o la negativitat.

 

Posem-nos encara més transcendentals. Si haguessis de morir en els pròxims 10 segons, què és el primer que et vindria al cap?

Com a mínim, durant els dos primers segons me’n recordaria d’aquesta pregunta (riu). Miraria de transmetre telemàticament un missatge esperançador a la meva filla. Si ho aconseguís, aquesta seria la meva darrera innovació! (riu).

 

Acaba la frase: t’animaries a tornar a emprendre només si...

Crec que si tornés a emprendre seria en un projecte que em permetés evitar tenir una oficina fixa i ser el més nòmada possible. Sóc molt de deixar fluir les coses i fugir dels condicionants. A veure com ens sorprèn el futur!

 

La teva puntuació
Mitjana (1 Vot)