Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial



- Enrere
Veritas

La clau de Veritas per reduir el malbaratament d'aliments

Videocas, Cas empresarial  de la jornada:  Més innovació, menys malbaratament: Les claus de Veritas
Intervé: Silvio Elías , director general d'Ecoveritas
Font: ACCIÓ
22-06-2017
1295 visites
La cadena de botigues Veritas, especialitzada en productes ecològics i biològics, és un exemple d'aplicació de l'economia circular en el seu model de negoci. L'empresa aposta per reduir el malbaratament d'aliments a través d'una "cuina d'aprofitament", unes instal·lacions a Lliçà de Munt des d'on transforma totes aquelles fruites i verdures que no es venen a les botigues en nous productes amb valor afegit.

Silvio Elías, director general d’Ecoveritas, explica en aquest vídeo com funciona la “cuina d’aprofitament” de l’empresa, que actualment processa 3.000 tones d’excedents en forma de cremes, melmelades i altres productes. El full de ruta de Veritas per al 2022 és seguir aplicant mesures d’economia circular per arribar a l’objectiu “residu 0”.

Entrevista a Silvio Elías, director general d'Ecoveritas

Facebook image
Perfil digital Veritas:
Idees força:

Veritas neix l’any 2002 de la mà de quatre amics amb el propòsit de millorar l’alimentació de les persones. Actualment Veritas compta amb 51 botigues que comercialitzen productes ecològics.

L’any 2013, l’empresa posa en marxa una “cuina d’aprofitament” amb l’objectiu de reduir el malbaratament dels aliments a la seva xarxa de supermercats. És una estratègia de l’anomenada economia circular.

Actualment, prop del 40% de les fruites i verdures que abans tenien com a destí el contenidor orgànic s’aprofita en la forma d’un nou producte cuinat, com ara sopes, cremes o compotes.

Per al futur, Veritas vol seguir avançant i aplicar l’economia circular al packaging: s’està replantejant quins materials es poden fer servir perquè els envasos puguin provenir d’excedents alimentaris.

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)