Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Kibuc

L'aposta pel disseny de productes propis

Cas empresarial  de la jornada:  IV Jornada de Canvi Estratègic en Clústers
Font: ACCIÓ
12-04-2017
678 visites
L'empresa del sector del moble Kibuc, amb seu a Cardedeu, ha sabut superar el període d'incertesa econòmica i la forta competència en el sector gràcies al disseny de productes propis i a importants inversions en màrqueting. Fundada l'any 1993, Kibuc compta amb una xarxa de 53 botigues a l'Estat espanyol i ha obert 6 noves botigues en l'últim any i mig.

Kibuc és membre de l’Habitat Cluster Barcelona.


Un clúster és una eina per entendre un negoci, impulsar accions per millorar la competitivitat de les empreses i fer-les més rendibles.

Malgrat la crisi econòmica i l’atonia que ha caracteritzat el sector del moble i la decoració els últims anys, KIBUC ha aconseguit créixer de manera notable, gràcies a l’aposta per la personalització dels productes i a una adequada relació qualitat-preu.

KIBUC ha tancar l’exercici 2015 amb una facturació de 43 milions d’euros, la qual cosa significa un increment del 8 % respecte a l’exercici anterior. La cadena té actualment 53 establiments a Espanya, 24 dels quals a Catalunya.

El model de negoci de KIBUC es fa a través de la gestió de franquícies, a través d’una societat hereva de la central de compres original i l’accionariat de la qual està compost per nou socis, partícips del projecte original. La resta dels propietaris de les botigues, fins a un total de vint-i-set, actuen en qualitat de franquiciats.

L’oferta de producte propi de KIBUC s’ha incrementat els últims exercicis: actualment, més d’un 71% de les vendes corresponen a producte propi. La central és la responsable de la detecció de les necessitats i del disseny i desenvolupament dels diferents productes, que fins i tot preveu el cost i el preu de venda objectiu.

Pel que fa a la fabricació, KIBUC col·labora amb dotze proveïdors d’Espanya, Portugal i Itàlia, que aglutinen un 85 % del total de les compres.

Mira't la presentació

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)