Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Josep Navajo

Què implica la inversió de Family, Friends & Fools?

15-01-2016
2353 visites
Josep Navajo, advocat fundador de Delvy Law & Finance, va explicar que cada vegada és més important comptar amb un equip consolidat per liderar un projecte emprenedor i que la inversió de les 3F (Family, Friends & Fools) en la iniciativa depèn de la confiança en aquest equip humà, més que en el projecte. En aquest sentit, Navajo va apuntar les implicacions que suposa l'entrada de l'entorn proper a la start-up, i va compartir alguns consells per gestionar la relació durant i després de la inversió.
Facebook image
Josep Navajo és advocat fundador de Delvy Law & Finance.
Perfil digital Josep Navajo:
Idees força:
 
- Invertir en una start-up com a Family, Friends & Fools suposa un risc, amb possibilitat de perdre tot el capital o que el retorn de la inversió sigui lent.
 
- Un consell per  invertir en una start-up d’un familiar o amic és fer-ho amb diners que no es necessitin i que no siguin estalvis importants.
 
- Cal tenir en compte que la relació amb l’emprenedor pot veure’s perjudicada si no se separa la part emocional dels negocis.
 
- Quan s’inverteix en un projecte no s’ha de voler dirigir-lo.
 
- La inversió de les 3F pot ser en forma de préstec o d’equity. S’aconsella crear una societat limitada i signar un pacte de socis. Es poden incloure clàusules de control, de protecció i d’èxit.
 
- Establir dates de lliurament d’informació (mètriques) evita que et puguin demanar informació en qualsevol moment i situació.
 
- El fet d’haver aconseguit generar confiança en l’entorn per cobrir la primera ronda és valorat i pot ser decisiu en les següents rondes de finançament.
 
 
La teva puntuació
Mitjana (3 Vots)