Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Oportunitats de negoci als Emirats Àrabs Units

01-06-2017
1135 visites
Els Emirats Àrabs Units, amb Abu Dhabi i Qatar com a principals nínxols de mercat, presenten grans oportunitats de negoci per les empreses catalanes. Les exportacions catalanes han estat principalment de productes com naps farratgers (16,1%), maquinària (13,7%) i aparells i material elèctric (13,2%). Els Emirats Àrabs Units presenten oportunitats de negoci globals en sectors com l'alimentació, l'alimentació especialitzada i gurmet, la salut i els equipaments mèdics, la indústria farmacèutica o el químic i els plàstics.
ACCIÓ t'ajuda a aprofitar les oportunitats de negoci als Emirats Àrabs Units mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Dubai.

Oportunitats per a empreses catalanes als Emirats Àrabs Units

 

ALIMENTACIÓ

Les importacions d’aliments dels Emirats Àrabs Units són molt significatives per la falta d’agricultura del país i representen entre un 70 i un 80% de les seves necessitats alimentàries. D'aquestes importacions, aproximadament el 50% es reexporta a altres països propers gràcies a la liberalització del comerç, fet pel qual es considera aquest país com un hub regional, porta d’accés a un mercat d'uns 400 milions d'habitants. D'altra banda, la societat multicultural i el posicionament dels Emirats com una destinació turística internacional, conjuntament amb l'augment de la població i del seu poder adquisitiu, han ajudat a fomentar el consum d'aliments els darrers anys.

L'afluència de visitants estrangers, de negocis i oci, està impulsant la demanda d'aliments envasats als Emirats Àrabs Units. L'alta prevalença de malalties cròniques com ara l'obesitat, la diabetis i la hipertensió s'ha traduït en la demanda d'aliments baixos en greix, orgànics i lliures de gluten. Per tant, sectors amb oportunitats són els de menjar ràpid, aliments processats, menjar saludable i orgànic i refrescos. També cal dir que els Emirats Àrabs acullen una de les fires més importants d'aquest sector dins de la regió de l'Orient Mitjà: la Gulfood Exhibition, esdeveniment alimentari anual més gran del món dut a terme a la ciutat de Dubai.
 

ENERGIA I RECURSOS

Els Emirats Àrabs Units estan invertint fortament en els seus sectors d'infraestructura d’energia i serveis per diversificar-se, i també per satisfer la seva demanda d'electricitat i incorporar les energies renovables d'una manera rendible i sostenible. El seu objectiu és atraure 367.000.000.000 AED (100.000 milions de dòlars) d'inversió en projectes d'energia alternatives i sostenibles per a l'any 2020. El projecte 2021 del país il·lustra la necessitat de desenvolupar fonts d'energia sostenibles a llarg termini com a pilar fonamental per al futur. Als Emirats Àrabs hi ha un veritable compromís i determinació per assegurar-se que la producció d'energia neta és possible i factible. De fet, és el primer país de la regió que ha establert objectius d'energies renovables tangibles.

 

RESTAURACIÓ, TURISME, CULTURA I OCI

La sinergia entre el turisme i l'aviació fa que els països del Golf siguin molt atractius per al turisme. En el cas concret de Dubai, el turisme és un dels principals motors del creixement. Qatar i Abu Dhabi es comercialitzen com a nínxols de gamma alta, amb un turisme cultural, ecològic i de salut. Amb l'Expo 2020, Dubai té l'objectiu principal d'atreure 20 milions de visitants l'any 2020. Els Emirats Àrabs també tenen infraestructura d’hostaleria i oci molt ben desenvolupada. A més, el país ofereix un entorn empresarial excel·lent per invertir en activitats del sector turístic. Finalment cal destacar que els Emirats Àrabs tenen un ric patrimoni cultural, una diversitat natural i una infraestructura desenvolupada per convertir-se en un fort competidor en el mapa turístic mundial.

 

SALUT I EQUIPAMENTS MÈDICS

Els Emirats Àrabs Units han patit una forta expansió de la indústria de la salut en les darreres dècades i que continuarà en el futur. S'espera que el mercat sanitari a cada país del golf Pèrsic creixi entre un 11 % i un 13 % del 2015 al 2020, en termes de creixement mitjà anual, i arribi a un mercat de 71 bilions de dòlars el 2020. Tenint en compte el creixement esperat i la gran dependència de professionals i tecnologia estrangera, aquest és un sector amb moltes oportunitats. D'altra banda, el sector sanitari dels països del Consell de Cooperació del Golf inclou actualment una sèrie de megaprojectes en diferents fases de desenvolupament, que reben molt de suport dels governs regionals com a estratègies a llarg termini per racionalitzar el sistema de salut.

 

SMART CITIES

Els Emirats Àrabs Units es presenten com un país d’oportunitats per a les empreses catalanes de l'àmbit de les smart cities, ja que Dubai ha creat un programa de transformació a gran escala per esdevenir una de les ciutats més intel·ligents del món. Els Emirats Àrabs volen posicionar aquesta ciutat com una de les ciutats més intel·ligents del món i líder a la regió gràcies a la seva infraestructura d'alta tecnologia i l'execució de diverses iniciatives intel·ligents. Tanmateix, els països de la regió del Golf també estan exercint un paper cada vegada més visible en el desenvolupament global de les ciutats intel·ligents. Destaquem en aquest àmbit la iniciativa Smart City Dubai que té com a objectiu fomentar la col·laboració entre els sectors públic i privat.

Mira't la presentació

Oportunitats de negoci als Emirats Àrabs Units

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)