Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Oportunitats de negoci a Brasil

31-05-2016
743 visites
El mercat de Brasil destaca per sectors com el de l'alimentació, el transport, l'energia i els recursos, la química i els plàstics o el tèxtil. Les empreses catalanes exporten principalment matèries plàstiques (9,7%), productes farmacèutics (9,2%) i maquinària (8,4%).
ACCIÓ t'ajuda a aprofitar les oportunitats de negoci a Brasil mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a São Paulo.

Oportunitats per a empreses catalanes a Brasil

 

BIG DATA, INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I INTERNET OF THINGS

Amb 102 milions d'internautes l'any 2015 (el 58 % de la població), el Brasil és un dels principals mercats per al comerç electrònic. El panorama recessiu de l'economia dels últims anys pràcticament no ha afectat el segment de big data, que creix a un índex superior al 5 % anual, seguint el ritme d'incorporació de persones al món digital. La necessitat de captar nous consumidors per no perdre facturació ha motivat que moltes empreses inverteixin en solucions de Big Data per optimitzar la seva cartera de clients. També des del sector públic s'han posat en marxa iniciatives per a una gestió més eficient de les dades (tributàries, desplaçaments, informació sanitària, documents d'identificació, sistemes de seguretat, etc.).

 

CONTINGUTS DIGITALS I AUDIOVISUALS

El Brasil presenta un marc legal molt propici per al desenvolupament de continguts audiovisuals i digitals localment. Diverses lleis d'incentius culturals (la més coneguda és la Llei Rounet) i de foment del sector audiovisual (la de l'Estat de São Paulo ha servit de model) permeten que les empreses obtinguin beneficis fiscals per les donacions efectuades a aquest sector. A més, la normativa exigeix que els canals de televisió exhibeixin un percentatge elevat de produccions locals. En aquest sentit, els últims anys ha crescut l'interès per les coproduccions amb empreses estrangeres que puguin aportar capital, coneixement i innovació.

 

ENERGIA I RECURSOS

A principis del segle XXI, dos terços de l'energia elèctrica brasilera encara eren d'origen hidràulic i un terç tèrmica. Aquesta última dècada, la necessitat de mantenir un creixement econòmic sostingut i sostenible, juntament amb els cicles inestables de pluges, ha motivat una diversificació de les fonts d'energies renovables. El 2016 l'energia eòlica va experimentar un creixement del 50 %, i va arribar als 10.740 MW de capacitat instal·lada (el 6 % del total del sistema elèctric). Per la seva part, la biomassa va assolir els 54 TW, la qual cosa fa d'ella la segona font en importància de la matriu energètica brasilera. Quant a l'energia solar, encara està en una situació més embrionària, però amb perspectives de creixement exponencials els propers anys.

 

CIUTATS INTEL·LIGENTS

Les eleccions municipals d'octubre de 2016 han renovat les alcaldies de les grans ciutats brasileres i han obert la possibilitat de nous projectes centrats a millorar la gestió i l'experiència d'ús de les ciutats. Els nous equips de Govern tenen com a prioritat la millora dels serveis al ciutadà, optimitzant uns recursos minvats per culpa de la recessió econòmica. Per tant, en aquest moment hi ha una gran sensibilitat envers les solucions smart, que permetin una utilització més eficient de la infraestructura urbana. En concret, hem detectat oportunitats a les àrees d'enllumenat públic, sanejament bàsic, tractament de residus, mobilitat urbana i TIC orientades a l'administració electrònica.

Mira't la presentació

Oportunitats de negoci a Brasil

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)