Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Oportunitats de negoci a Canadà

01-06-2017
951 visites
Canadà ofereix un bon escenari per establir negocis amb les empreses catalanes. El mercat canadenc destaca en sectors com el de l'alimentació, la salut i els equipaments mèdics, l'alimentació especialitzada i grumet, el transport, la maquinària, o els béns d'equipament. Les exportacions catalanes han augmentat un 12,3% l'any 2016 situant-se en els 247,3 milions d'euros. Catalunya exporta principalment al Canadà productes químics orgànics (18,1%), productes farmacèutics (15,9%) i maquinària (9,7%).
ACCIÓ t'ajuda a aprofitar les oportunitats de negoci a Canadà mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Mont-real.

Oportunitats per a empreses catalanes a Canadà

 

ALIMENTACIÓ ESPECIALITZADA I GURMET

El pressupost del Govern federal del Canadà per al 2017 inclou 70 milions de CAD repartits en 6 anys destinats a la investigació, ciència i innovació agrícoles. També ha destinat 2.000 milions de CAD a millores de les infraestructures rurals. El nou acord CETA eliminarà els aranzels d'un gran nombre d'ingredients de transformació agroalimentària i implicarà 700 milions de CAD anuals en importacions que enfortiran la competitivitat dels productors canadencs del sector. Les tendències en aquest sector inclouen productes biològics, aliments i begudes envasats, productes de salut i benestar, productes naturals, superfruites, aliments funcionals, productes enfocats al consumidor amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (productes sense gluten, sense lactosa, sense fruita seca, etc.).

 

BIG DATA, INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I INTERNET OF THINGS

El Govern del Canadà ha destinat 125 milions de CAD per posar en marxa una estratègia nacional en R+D referent a la intel·ligència artificial i 100 milions de CAD per crear un clúster d‘intel·ligència artificial. Cal destacar que les principals tendències i sectors d'oportunitat són l'habitatge intel·ligent (il·luminació, calefacció, seguretat, electrodomèstics), els semàfors intel·ligents, els vehicles intel·ligents, les xarxes intel·ligents d'emmagatzematge d'energia, la informació en temps real sobre el trànsit, especialment per millorar les cadenes de subministrament, i els sistemes d'aigües residuals intel·ligents.

 

ENERGIA I RECURSOS

El sector de les tecnologies netes al Canadà és molt rellevant, ja que comprèn 750 empreses i 55.000 llocs de treball. El Govern canadenc s'ha compromès a duplicar la inversió en R+D d'aquest sector durant els pròxims cinc anys i ha previst més de mil milions de CAD en 4 anys per donar suport a les tecnologies netes. Un dels sectors clau correspon a les infraestructures verdes, per a les quals s'han destinat uns 20.000 milions de CAD. També, s'ha d'esmentar el pressupost de 200 milions de CAD per al desenvolupament de la tecnologia d'energia renovable emergent. Finalment, s'han pressupostat 220 milions de CAD per reduir la dependència de les comunitats rurals sobre el combustible dièsel i donar suport a l'ús de solucions renovables i més sostenibles.

 

INDÚSTRIA 4.0.

El Govern ha seleccionat aquesta indústria com a prioritària, ja que genera el 10 % del PIB, el 46 % de les exportacions i el 61 % de l'R+D empresarial. Amb l'objectiu d'enfortir el sector hi ha diverses iniciatives, com ara la futura Taula Econòmica Nacional d'Estratègia en Fabricació Avançada o el programa Road 2030, el qual vol que el 2030 la fabricació al Canadà s'hagi duplicat. L'Advanced Manufacturing Fund és un fons de 200 milions de CAD de l'Agència Federal pel Desenvolupament Econòmic del sud d'Ontario, zona manufacturera per excel·lència amb un pla estratègic de 500 milions per a la manufactura avançada. Les tendències són la robòtica, la fabricació additiva, la impressió en 3D, l'economia de l'automatització, l'enginyeria de disseny industrial, els materials innovadors i el programari.

 

INFRAESTRUCTURES I COMUNICACIÓ

El Govern del Canadà vol invertir fortament per fer que els sistemes de transport siguin més ràpids i més eficients. Es preveu un pla d'infraestructures de 187.000 milions de CAD per als pròxims 12 anys i un dels principals focus serà els sistemes de transport. Aquests projectes tindran un cost total d'entre 500 milions i 15.000 milions de dòlars canadencs, amb un cost mitjà de més de 2.500 milions de CAD. Tot i que encara no s'ha decidit el pressupost, una de les prioritats dins d'aquest sector és l'electrificació del transport públic a les metròpolis, com ara Montreal.

 

SALUT I EQUIPAMENTS MÈDICS

El Govern canadenc ha destinat 6.000 milions de CAD a l'assistència domiciliària i 5 milions de CAD a iniciatives en salut mental durant els propers 10 anys. Tres milions de CAD durant 5 anys i 15 milions de CAD anuals seran invertits en la millora de l’eficiència del sistema de salut públic. Es dedicaran 300 milions de CAD a Infoway Canada per encoratjar les fitxes mèdiques electròniques, la recepta electrònica i l'atenció virtual. Amb l'objectiu d'incentivar la recerca i la innovació, especialment en tractaments personalitzats, es destinaran 350 milions de CAD. Les tendències d'aquest sector són les tecnologies per a persones amb discapacitats físiques o mentals, sobretot per a pacients de la tercera edat, ja que s'estima que l'any 2030 un 23% de la població canadenca superarà els 65 anys.

 

SMART CITIES

El Govern del Canadà destinarà 300 milions de CAD en 11 anys per al desenvolupament de les ciutats intel·ligents i  la seva promoció. Les infraestructures i el transport són uns dels sectors clau primordials. A més, cal destacar que el programa "The Connect to Innovate" té previst invertir 500 milions de CAD per a l'any 2021, per fer arribar la Internet d'alta velocitat a les zones rurals i més remotes del Canadà.

 

TIC

El sector de les TIC representa el 4,4% del PIB del Canadà, comprèn 37.400 empreses i crea gairebé 600.000 llocs de treball directes. El Govern canadenc preveu una inversió de 2.100 milions de dòlars canadencs en R+D de cara als pròxims anys. Segons la IDC (International Data Corporation) les oportunitats en el sector TIC al Canadà passaran de ser de 8.500 milions el 2014 a 9.400 milions de CAD l'any 2019.

Mira't la presentació

Oportunitats de negoci a Canadà

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)