Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Oportunitats de negoci a Alemanya

01-06-2017
1662 visites
A més de ser un país rellevant dins la Unió Europea, Alemanya és una economia industrial reforçada pels sectors de la indústria del transport, l'automoció, la biotecnologia o la indústria farmacèutica. Les exportacions catalanes a Alemanya han experimentat un increment continuat des de fa anys, especialment pel que fa a productes com els vehicles (40,4%), els aparells i material elèctric (6,8%) i els productes farmacèutics (6,4%).
ACCIÓ t'ajuda a aprofitar les oportunitats de negoci a Alemanya mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Berlín i l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Stuttgart.

Oportunitats per a empreses catalanes a Berlín

 

ALIMENTACIÓ

Tot i que Alemanya és el primer productor de carn porcina de la UE, la demanda interna i l'externa fan que el país compri producte fresc especejat a l'exterior.

 

ALIMENTACIÓ ESPECIALITZADA I GURMET

Alemanya és el primer consumidor a la Unió Europea de productes agroalimentaris amb certificació de cultiu i/o producció ecològica. El sector BIO es constitueix com un subcanal dins del canal minorista massiu (supermercats i hipermercats), alhora que trobem cadenes especialitzades en aquests productes. Es tracta d'un segment en plena evolució que presenta un gran nombre d'oportunitats per a les empreses catalanes d'aquest sector.

 

INDÚSTRIA 4.0

Els mercats d'Alemanya, Àustria i Suïssa són la seu d'alguns dels principals fabricants de PLC i maquinària industrial. Alhora destaquen per les seves enginyeries i integradors, que són líders a Europa. Les empreses catalanes proveïdores de solucions de programari, especialment basades en Cloud i software as a service, que siguin innovadores i flexibles trobaran oportunitats interessants en aquest mercat.

 

QUÍMICA I PLÀSTICS

La indústria química catalana té capacitat tècnica i productiva per fornir la gran distribució alemanya a partir de grans fabricants d'aquest país. Es tracta d'una oportunitat que permet adquirir clients a Alemanya amb comptes de volums mitjans i grans, sense les dificultats que planteja la introducció de nous productes.

 

TIC I TRANSFORMACIÓ DIGITAL

s'observa una oportunitat en la introducció de solucions tecnològiques que abastin des de la signatura digital fins a solucions de suport al pagament (identificació, verificació, etc.). En aquest sentit, empreses Fin-Tech alemanyes poden tenir interès a adquirir solucions innovadores.

 

VINS, CAVES I BEGUDES

Alemanya és un dels principals importadors de vins i fa quinze anys que el seu consum creix de forma continuada. Actualment, ja és el quart mercat mundial en consum de vins i el primer en consum d'escumosos.

Mira't la presentació

Oportunitats de negoci a Alemanya

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)