Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Oportunitats de negoci a Kenya

01-06-2017
309 visites
Amb un creixement econòmic del 6%, Kenya és un mercat que presenta oportunitats de negoci en el sector de l'electrònica i l'electricitat, l'hàbitat, la maquinària, la metal·lúrgia i els béns d'equipament, les matèries primeres, la química, els plàstics i la tecnologia per a l'alimentació. Les exportacions catalanes representen el 28% de les exportacions de l'Estat espanyol a Kenya, i es tracta principalment de productes com les preparacions alimentàries diverses (12,7%), aparells i material elèctric (12,6%) i maquinària (12,5%).
ACCIÓ t'ajuda a aprofitar les oportunitats de negoci a Kenya mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Nairobi.

Oportunitats per a empreses catalanes a Kenya

 

INFRAESTRUCTURES I CONSTRUCCIÓ

Kenya està posant en marxa un important programa de desenvolupament d’infraestructures. En aquest programa s'inclouen des de projectes de carreteres, ferrocarril, ports i aeroports, fins a oleoductes per  fomentar el desenvolupament del país i estimular la inversió privada. Entre els sectors prioritaris trobem l’aigua, l’energia, el transport i el tractament de residus sòlids, entre d’altres. El sector de les infraestructures és un dels més dinàmics i compta amb el suport dels finançadors multilaterals regionals i bilaterals. Només a Kenya, el Banc Mundial ha concedit préstecs per valor de més de 8.000 milions de dòlars i el Banc Africà de Desenvolupament ha aprovat projectes per valor de 650 milions de dòlars.

 

MAQUINÀRIA, METAL·LÚRGIA I BÉNS D’EQUIP

L’agricultura és una de les fonts de riquesa més importants de Kenya. L’aportació de l’agricultura al PIB del país continua sent molt important, amb un 32,9 %, i  representa el 65 % de les exportacions. És un sector estratègic per al país i hi ha una clara voluntat d’expandir-lo a través d’un augment de la productivitat i la producció de productes de més valor afegit. Existeixen doncs nombroses oportunitats en el camp de l’agricultura i l’agroprocessing: des d’equipaments per a processament d'aliments, maquinària agrícola, pesticides i sistemes d’irrigació, fins a altres equips relacionats amb el sector primari.

 

RESTAURCIÓ, TURISME, CULTURA I OCI

El turisme és una de les indústries més importants de Kenya. El país té grans actius naturals, una cultura molt diversa i un important centre de negocis que atrau viatgers de negocis i de turisme regionals i internacionals. El sector està fortament vinculat amb la indústria del transport, la producció d‘aliments, el detall i l’entreteniment. El Govern vol doblar el nombre de turistes, així com els ingressos que generen, diversificant la seva procedència i l’oferta turística del país, incrementar les pernoctacions i continuar desenvolupant el nombre de places en allotjaments turístics de segment alt. Projectes emblemàtics: ciutats ressort, construcció de nous hotels, millora d'infraestructures de parcs naturals, posicionar Nairobi com un hub multilateral, promoure el turisme mèdic...

 

TIC

El sector TIC té un paper cada vegada més important en les diferents àrees de l'economia kenyana. Factors com la instal·lació de la banda ampla i la fibra òptica han millorat significativament la connectivitat de Kenya i les perspectives de creixement del sector. Kenya és un 'hub regional' no només a l'àmbit econòmic, logístic o financer. També ha esdevingut un dels països més innovadors del continent africà. De fet, Nairobi és també coneguda com Silicon Savannah pels seus avenços en finances digitals, incubadores d'empreses i aplicacions. El mercat kenyà té més de 300 espais d'innovació tecnològica i està en procés de desenvolupar el Konza Tech City. iHub s'ha convertit en un dels actors líders de la innovació tecnològica a Kenya.

 

Mira't la presentació

Oportunitats de negoci a Kenya

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)