Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Oportunitats de negoci a Iran

01-06-2017
329 visites
Amb un creixement econòmic del 6,5%, Iran ofereix oportunitats de negoci en sectors com l'alimentació, l'electrònica, els materials i matèries primeres, la maquinària, la metal·lúrgia i els béns d'equipament, entre d'altres. Les exportacions catalanes es troben en creixement des del 2015 assolint els 85,6 milions d'euros l'any 2016. Principalment, Catalunya ven a l'Iran productes de maquinària (15,5%), paper i cartó (10,8%) i productes farmacèutics (10,4%).
ACCIÓ t'ajuda a aprofitar les oportunitats de negoci a Austràlia mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Teheran.

Oportunitats per a empreses catalanes a Austràlia

 

AUTOMOCIÓ I MOTO

La indústria automotriu (empreses implicades en el disseny, el desenvolupament del negoci, la fabricació, el màrqueting i la venda de vehicles amb motor) de l'Iran és la segona del país, després dels petroquímics, i suposa un 10 % del PIB. La flota de vehicles està envellida i és precària, ja que no pot aprovisionar-se dels principals fabricants mundials de components i ha de recórrer a la producció pròpia o xinesa, ambdues de qualitat i prestacions inferiors. Serà important que els proveïdors catalans de components segueixin les estratègies d'inversió al país de les principals escuderies mundials i tinguin en compte el fet que els productors locals, fonamentalment Saipa i Khodro (ambdues participades per l'Estat i que acaparen més del 90 % del mercat de cotxes) decideixin fer una millora de la seva oferta.

 

 ENERGIA I RECURSOS

 Tot i que és un sector poc rellevant a l'Iran, el Govern preveu que d'aquí al 2022 un 10 % de l'electricitat consumida al país sigui d'una font renovable. A causa dels problemes de sequera que té el país, existeix igualment una important demanda de plantes de dessalinització d'aigua de mar i plantes de tractament d'aigua. També hi ha oportunitats per a plantes de reciclatge de residus sòlids urbans i solucions per a la descontaminació del sòl.

 

INFRAESTRUCTURES I CONSTRUCCIÓ

L'Iran només podrà posicionar-se com a hub de la regió, capaç de competir amb els seus dos rivals naturals, Turquia i l’Aràbia Saudita, si inverteix en carreteres, línies de ferrocarrils, ports i aeroports. Conscients d’aquesta limitació, el Govern iranià té plans per fomentar el transport ferroviari així com per ampliar i expandir les línies de metro de les principals ciutats del país (Teheran, la capital, així com Mashad, Isfahan, Tabriz i Shiraz).

 

SALUT I EQUIPAMENTS MÈDICS

A l'Iran hi ha un potencial enorme per a la inversió en infraestructures de la salut i equipaments mèdics gràcies al turisme sanitari. Els metges iranians es troben entre els millors del món i l'odontologia és una disciplina molt avançada. És per tot això que l'Iran té el potencial necessari per acabar convertint-se en una destinació emergent de turisme mèdic.

Mira't la presentació

Oportunitats de negoci a Iran

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)