Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere

Noves oportunitats d'innovació al Canadà

19-09-2016
794 visites
Canadà (i especialment Quebec i Ontàrio) és un mercat molt interessant des del punt de vista de la innovació, on destaquen com a sectors i clústers principals els de ciències de la vida, cleantech, TIC i aeroespacial, amb una idiosincràsia que en molts aspectes podem equiparar a Catalunya, i amb uns indicadors d'inversió en R+D molt atractius.
A la convocatòria de Nuclis podeu presentar projectes amb un soci canadenc abans de l'11 d'octubre 2016.
Descripció Nuclis unilaterals
Normativa dels Nuclis unilaterals
Formulari de sol·licitut dels Nuclis unilaterals

La directora de l'Oficina Exterior de Catalunya a Mont-real va oferir una presentació exhaustiva del país fent especial incidència en els sectors biotecnologia, dispositius mèdics i farmàcia, a més del de ciències de la vida, que tenen una especial rellevància. Va aprofundir en els diferents instruments de col.laboració per a projectes com son la Xarxa EUREKA o els programes EUROSTAR i HORIZON 2020. També va presentar altres oportunitats de col.laboració i de finançament.

 

Seguidament es va presentar el consorci industrial Medteq Quebec i un cas pràctic de col.laboració entre la Universitat de Mont-real i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA).

 

Iniciar el contacte amb Canadà, fa sorgir oportunitats i provoca que s’obrin portes de col.laboració. Val la pena aprofitar l’existència d’un històric de relacions entre Catalunya i Canadà, i especialment amb el Quebec, tal i com l’Alfons Calderón, director en funcions de la Oficina del Quebec a Barcelona, ens va indicar, a la vegada que es referia a l’acord Canadà-Unió Europea impulsat pel Quebec.

 

Recordem que BIOCAT disposa de bons partners a Canadà (a Ontàrio i a Montreal), i es posa a disposició, coordinadament amb ACCIÓ, per ajudar en la recerca. A més, en el marc del BioEuropeSpring (BES 2017), que se celebra a Barcelona del 20 al 22 de març de 2017, BIOCAT organitza un acte Catalunya-Europa-Canadà per reforçar sinèrgies i contactes entre clústers.

Mira't la presentació

Grants Program for International R&D Project 2016

 

 

Mapa d'oportunitats en innovació al Canadà 2016

 

 

Medteq Industrial R&D and Innovation Consortium

 

 

Medteq Guidelines 7th call for projects

 

 

Exemple de col·laboració Université de Montréal i CReSA

 

 

La teva puntuació
Mitjana (0 Vots)