Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Altres publicacions

Catàleg de finançament alternatiu

Autor: ACCIÓ
Format: Publicació en PDF
Idioma: Català
17-09-2014
18940 visites
El catàleg de finançament alternatiu recull un seguit d'eines no bancàries per ajudar a les empreses a créixer i a ser més competitives. En l'entorn en el que ens trobem, amb un sistema bancari que ha reduït els crèdits atorgats, aquests canals alternatius esdevenen una opció a considerar per part de les empreses.

Per primer cop, ACCIÓ posa a disposició de les empreses catalanes una bateria d'instruments financers no tradicionals amb l'objectiu de facilitar la recerca de recursos.

Estructurat en 2 parts: capital i deute, es posen en valor 9 canals que aglutinen a 54 proveïdors de finançament. Aquests representen els actors més importants i alhora més útils per poder trobar palanques financeres d'una manera pràctica i àgil.

El catàleg ofereix la informació detallada de cada font, especificant les dades més rellevants de cadascuna com el nombre de projectes gestionats, el nombre d'operacions tancades i la inversió mobilitzada. Addicionalment, s'ha elaborat una descripció de cada entitat financera per posar de relleu la informació bàsica i així detectar el proveïdor més adient per cada projecte. Les dades de contacte estan incloses en cada fitxa.

 

Aquestes són les eines que recull el catàleg:

 

CAPITAL

Micromecenatge de capital

Inversors privats

Capital de risc i similars

Capital d’inversió i similars

Mercat alternatiu borsari (MAB)

 

DEUTE

Micromecenatge de deute

Descompte de factures

Préstecs participatius i similars

Mercat alternatiu de renda fixa (MARF)

La teva puntuació
Mitjana (7 Vots)