Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Altres publicacions

Guia de gestió de projectes Horizon 2020

Autor: ACCIÓ
Format: Publicació en PDF
Idioma: Català
Pàgines: 105
17-12-2014
9289 visites
Facilita i fomenta una bona preparació per projectes futurs de l'Horizon 2020 i és una eina útil en la gestió de projectes en general. Inclou nombrosos exemples i pistes pràctiques per guiar l'empresa al llarg de tot el procés de gestió d'un projecte europeu d'R+D.
Horizon 2020, el nou programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea (2014-2020) per fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa.

Aquesta Guia analitza l'entorn de finançament europeu, el seu funcionament i el marc jurídic. També presenta el programa Horizon 2020, els beneficis de crear un consorci internacional per dur a terme projectes d'R+D, entre d'altres. Recull les diferents fases dels projectes, des de la preparació de la proposta fins a la seva execució.

 

S'hi destaca la importància de la gestió dels projectes europeus, així com la necessitat d'elaborar un bon pla de treball i de controlar la seva execució. Identifica els diferents nivells operatius dins un projecte (direcció científica, gestió de projecte i suport administratiu i financer) i presenta les solucions més freqüents per organitzar la gestió.

 

Indica els diferents plans que convé elaborar i executar perquè el projecte europeu tingui èxit com són el pla de negoci, el de comunicació i el d'ús i disseminació dels resultats. A més, exposa situacions freqüents i les seves solucions possibles.

La teva puntuació
Mitjana (9 Vots)