Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
T'apropem continguts de les temàtiques més estratègiques i actuals per al creixement de l'empresa catalana, recollides en jornades i treballs monogràfics.

Monogràfic

III Jornada de Canvi Estratègic en Clústers

Aquests casos són una excel·lent eina de treball, ja que permeten adquirir un coneixement generalitzat dels problemes i, sobretot, de les oportunitats a les quals s'enfronten les empreses. També faciliten el desenvolupament d'habilitats per donar-hi resposta d'una forma sistemàtica.
23-12-2015
0 Comentaris
1737 Visites
Arxivat a:Salut, clusters

Monogràfic

El mercat colombià demanda tecnologia

Colòmbia és un país amb 49 milions d'habitants i amb un PIB que ha crescut de forma sostinguda en els darrers 15 anys (4,5% de mitjana). Malgrat els èxits macroeconòmics, el país enfronta problemes estructurals, baixa productivitat i poca diversificació. En conseqüència, requereix urgentment un model d'R+D i innovació que afegeixi valor als productes industrials i a l'oferta exportable colombiana. Tot plegat, obre oportunitats de negoci en la transferència de tecnologia per a les empreses que vulguin invertir al país.
Conferència
20-12-2015
0 Comentaris
1187 Visites

Esmorzars de finançament

Com he tancat una ronda d''equity crowdfunding'?

El finançament col·lectiu d'inversió o equity crowdfunding és avui en dia una alternativa de finançament pels emprenedors. Perquè una campanya de finançament col·lectiu tingui èxit és important fer una bona campanya de comunicació. És el cas de la companyia bioinformàtica, Mind the Byte, que va explicar la seva experiència a l'Esmorzar de Finançament. La firma catalana ha tancat la ronda de finançament col·lectiu d'inversió més gran aconseguida al sector biotecnològic.
15-12-2015
0 Comentaris
1970 Visites

Esmorzars d´innovació

Innovació oberta i interna a Biokit: dues cares de la mateixa moneda

La innovació oberta fa referència al procés en què les empreses recorren a la cooperació amb altres companyies, institucions o experts per aprofitar els seus coneixements per accelerar la innovació. La innovació interna es basa en l'aprofitament del talent i dels recursos de la pròpia organització. La combinació de les dues, implica que l'empresa ha estat capaç d'utilitzar tant les idees internes com les externes per al desenvolupament de la innovació.
10-12-2015
0 Comentaris
1835 Visites

Esmorzars de finançament

Les dues cares de la moneda del Corporate Venturing

El Corporate Venturing és el conjunt d'eines que utilitzen les empreses consolidades per aprofitar el potencial innovador de les start-ups. Una d'aquestes eines és l'entrada d'empreses en el capital d'una start-up. Analitzem els dos punts de vista d'aquest tipus d'operacions. Des de saber què busquen les empreses i com obtenen la innovació quan fan aquestes inversions, fins a entendre com els serveixen a les start-ups per accelerar el seu creixement.
23-11-2015
0 Comentaris
1660 Visites

Altres jornades i fires

Jornada Connect-EU 2015

La cinquena edició de la Jornada Connect-EU va reunir un miler d'agents catalans a la captura d'inversió europea per a projectes d'R+D i Innovació. Durant la jornada, es van donar a conèixer les noves convocatòries 2016 i 2017 del programa Horitzó 2020, que comptaran amb un pressupost d'uns 20.000 milions d'euros dels 80.000 milions d'euros totals previstos. Des que el 2014 es va iniciar l'Horitzó 2020, Catalunya ha captat més de 190 milions d'euros. Aquesta xifra suposa el 2,6% del total captat pels diferents països de la Unió Europea, un percentatge superior al pes de la població catalana respecte a l'europea (1,5%).
03-11-2015
0 Comentaris
2136 Visites

Esmorzars de finançament

Capgirant les situacions especials

En un context difícil i canviant com l'actual, les empreses topen amb problemes de finançament i de model de negoci. Quan s'arriba a l'extrem de situacions de risc, una possible solució és permetre l'entrada a fons d'inversió per donar-los suport financer i estratègic per tal d'assegurar la continuïtat i la rendibilitat. L'entrada d'aquests fons no suposa només una injecció de capital per a una companyia, sinó que també els aporta millores en la redefinició del model de negoci i l'estratègia.
21-10-2015
0 Comentaris
1517 Visites

Esmorzars d´innovació

Urbiotica: Els 3 elements essencials per consolidar-se a la Internet de les Coses

Quines són les claus per consolidar un negoci tecnològic al mercat? Com posicionar-lo, a més, com a referent amb l'objectiu de sensibilitzar les pimes sobre la importància de la gestió de la innovació a les empreses? Urbiotica, empresa de base tecnològica creada el 2008, ofereix productes i solucions per a la millora de l'eficiència en la gestió de les ciutats, gràcies a la tecnologia basada en xarxes de sensors sense fil i l'anomenada Internet de les coses. Les seves solucions són capaces de captar processos en temps real del que passa a aquests entorns dispersos i els permet competir internacionalment.
01-10-2015
0 Comentaris
1198 Visites

Esmorzars de finançament

Millorar la societat amb inversions d'impacte

Invertir en projectes que no només tenen un retorn econòmic, sinó que donen solució a una necessitat de la societat és el que anomenem inversions d'impacte. Els emprenedors socials tenen l'oportunitat de desenvolupar un model econòmic més just, inclusiu i sostenible desenvolupant projectes en diversitat de sectors com l'educació, les tecnologies netes o la salut.


21-09-2015
0 Comentaris
1746 Visites

Altres jornades i fires

Bizbarcelona 2015

El saló Bizbarcelona és una de les millors plataformes per a la creació, internacionalització i finançament empresarial. Enguany s'ha incrementat un 26% la visita de petits i mitjans empresaris respecte el 2014, i els emprenedors han tornat a acudir al saló per trobar solucions, inspiració i finançament per materialitzar les seves idees i projectes de negoci.
12-09-2015
0 Comentaris
1685 Visites
S'han trobat 284 resultats
de 41 a 50