Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
T'apropem continguts de les temàtiques més estratègiques i actuals per al creixement de l'empresa catalana, recollides en jornades i treballs monogràfics.

Esmorzars d´innovació

Competir amb ecoinnovació: un exemple en teixits sanitaris

L'ecoinnovació crea beneficis econòmics i avantatges competitius en el mercat, alhora que facilita un impacte positiu sobre el medi ambient. Aquelles empreses que innovin per crear solucions sostenibles, que facin un ús més racional dels recursos i que redueixin l'impacte mediambiental, poden ser més competitives. És l'exemple d'AXIOMA Solucions, una companyia de l'àmbit de la salut.
08-03-2016
0 Comentaris
1540 Visites

Esmorzars de finançament

Desgranant contractes de crowdfunding

Els responsables de les principals plataformes d'equity crowdfunding (Capital Cell, Crowdcube i The Crowd Angel) expliquen com s'estructura i quines clàusules té un contracte en una campanya de finançament col·lectiu d'inversió, com es diferencia d'un contracte d'inversió d'un grup de business angels o del capital risc, quins drets tenen els diferents inversors, com participen en la presa de decisions i com està prevista la sortida.
27-02-2016
0 Comentaris
2366 Visites

Esmorzars de finançament

Amistats perilloses? Cunyats, tietes i amics com a socis

La majoria d'emprenedors recorren a les 3F (Family, Friends & Fools) com a font de capital per arrencar un projecte. Tot i que pot ser un recurs fàcil i ràpid, és important conèixer les implicacions, positives i negatives, d'incorporar aquests inversors a la companyia.
15-01-2016
0 Comentaris
1483 Visites

Monogràfic

III Jornada de Canvi Estratègic en Clústers

Aquests casos són una excel·lent eina de treball, ja que permeten adquirir un coneixement generalitzat dels problemes i, sobretot, de les oportunitats a les quals s'enfronten les empreses. També faciliten el desenvolupament d'habilitats per donar-hi resposta d'una forma sistemàtica.
23-12-2015
0 Comentaris
1475 Visites
Arxivat a:Salut, clusters

Monogràfic

El mercat colombià demanda tecnologia

Colòmbia és un país amb 49 milions d'habitants i amb un PIB que ha crescut de forma sostinguda en els darrers 15 anys (4,5% de mitjana). Malgrat els èxits macroeconòmics, el país enfronta problemes estructurals, baixa productivitat i poca diversificació. En conseqüència, requereix urgentment un model d'R+D i innovació que afegeixi valor als productes industrials i a l'oferta exportable colombiana. Tot plegat, obre oportunitats de negoci en la transferència de tecnologia per a les empreses que vulguin invertir al país.
Conferència
20-12-2015
0 Comentaris
991 Visites

Esmorzars de finançament

Com he tancat una ronda d''equity crowdfunding'?

El finançament col·lectiu d'inversió o equity crowdfunding és avui en dia una alternativa de finançament pels emprenedors. Perquè una campanya de finançament col·lectiu tingui èxit és important fer una bona campanya de comunicació. És el cas de la companyia bioinformàtica, Mind the Byte, que va explicar la seva experiència a l'Esmorzar de Finançament. La firma catalana ha tancat la ronda de finançament col·lectiu d'inversió més gran aconseguida al sector biotecnològic.
15-12-2015
0 Comentaris
1736 Visites

Esmorzars d´innovació

Innovació oberta i interna a Biokit: dues cares de la mateixa moneda

La innovació oberta fa referència al procés en què les empreses recorren a la cooperació amb altres companyies, institucions o experts per aprofitar els seus coneixements per accelerar la innovació. La innovació interna es basa en l'aprofitament del talent i dels recursos de la pròpia organització. La combinació de les dues, implica que l'empresa ha estat capaç d'utilitzar tant les idees internes com les externes per al desenvolupament de la innovació.
10-12-2015
0 Comentaris
1622 Visites

Esmorzars de finançament

Les dues cares de la moneda del Corporate Venturing

El Corporate Venturing és el conjunt d'eines que utilitzen les empreses consolidades per aprofitar el potencial innovador de les start-ups. Una d'aquestes eines és l'entrada d'empreses en el capital d'una start-up. Analitzem els dos punts de vista d'aquest tipus d'operacions. Des de saber què busquen les empreses i com obtenen la innovació quan fan aquestes inversions, fins a entendre com els serveixen a les start-ups per accelerar el seu creixement.
23-11-2015
0 Comentaris
1500 Visites

Altres jornades i fires

Jornada Connect-EU 2015

La cinquena edició de la Jornada Connect-EU va reunir un miler d'agents catalans a la captura d'inversió europea per a projectes d'R+D i Innovació. Durant la jornada, es van donar a conèixer les noves convocatòries 2016 i 2017 del programa Horitzó 2020, que comptaran amb un pressupost d'uns 20.000 milions d'euros dels 80.000 milions d'euros totals previstos. Des que el 2014 es va iniciar l'Horitzó 2020, Catalunya ha captat més de 190 milions d'euros. Aquesta xifra suposa el 2,6% del total captat pels diferents països de la Unió Europea, un percentatge superior al pes de la població catalana respecte a l'europea (1,5%).
03-11-2015
0 Comentaris
1813 Visites

Esmorzars de finançament

Capgirant les situacions especials

En un context difícil i canviant com l'actual, les empreses topen amb problemes de finançament i de model de negoci. Quan s'arriba a l'extrem de situacions de risc, una possible solució és permetre l'entrada a fons d'inversió per donar-los suport financer i estratègic per tal d'assegurar la continuïtat i la rendibilitat. L'entrada d'aquests fons no suposa només una injecció de capital per a una companyia, sinó que també els aporta millores en la redefinició del model de negoci i l'estratègia.
21-10-2015
0 Comentaris
1336 Visites
S'han trobat 277 resultats
de 31 a 40