Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
T'apropem l'experiència i la visió d'empresaris i professionals que comparteixen bones pràctiques, expertesa i punts de vista innovadors per afrontar els reptes competitius de l'economia global

Isidre Sala

Consultor de Contractació Pública Internacional (CPI) ,  COPCA

El mercat de la consultoria és difícil si no ets molt conegut

La consultoria catalana està rebent bones avaluacions de la Corporació Financera Internacional, superant antics problemes fruit de ser poc coneguts. La singularitat del cas català és la d'un teixit de pimes, en oposició al cas de Madrid on degut a la presència de grans infraestructures estatals han crescut les grans corporacions. Cal superar el hàndicap amb més dinamisme exterior.
Taula rodona
10-01-2008
0 Comentaris
2161 Visites

Regina Campa

Directora ,  Delegació del COPCA davant dels Organismes Multilaterals a Washington

"Als EUA fas negocis amb interlocutors d'alt nivell: això és un avantatge"

Aquests organismes valoren seva la flexibilitat de les consultories petites. Es recomana no vendre un model concret, sinó un coneixement tècnic i adaptar-lo a realitats concretes per resoldre problemes. Washington hi ha un mercat molt interessant per a les empreses catalanes sobre tot a la preparació de préstecs. S'ha d'aprofitar l'alt nivell de l'interlocutor per créixer com a empresa.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1347 Visites

Víctor de Francisco

Director ,  REEXPORTA Think About Export,s.l.

"La web és la imatge del nostre producte: cal que tingui hosting del país on volem vendre"

Una empresa que vol potenciar la seva imatge internacional ha de crear una pàgina web, focalitzar-se en un producte determinat i orientar-se a un tipus de client. És necessari que aquesta pàgina web tingui una extensió territorial i un hosting del país on es vol fer negoci.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1473 Visites

Miguel Cayuela

Director de Comerç Exterior ,  "La Caixa"

Entrar al mercat del crèdit internacional reduint riscos

Accedir a nous mercats és necessari per a aconseguir nous clients però també comporta riscos. "La Caixa" ofereix el primer servei de gestió integral de crèdit comercial, que es pot utilitzar a 170 països del món. Inclou diversos productes que s'adapten a empreses de diferent mida, que garanteixen el comerç global segur i es poden contractar a través d'Internet.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1797 Visites

Julia Sánchez

Directora ,  Oficina de Representació de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) a Polònia

"La recepció de fons europeus fins el 2013 està condicionant les oportunitats d'inversió a Polònia"

Algunes finestres d'oportunitat alhora d'entrar al mercat polonès serien la bona qualificació de la mà d'obra i el fet que fins el 2013 serà el principal receptor de fons europeus (especialment en infraestructures i medi ambient i en economia competitiva). Ara bé, a Polònia és clau tenir un bon assessorament en tots els aspectes per tal de tenir una inversió amb èxit.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1748 Visites

Conchita Muñoz

Directora ,  Centre de Promoció de Negocis (CPN) del COPCA a Miami

"El servei postvenda pot arribar a ser més important que el preu en el mercat contract al EUA"

Es tracta d'un nou mercat que integra els sectors de la construcció i la decoració d'interiors, adreçat a grans clients institucionals. En aquest sector les decisions de compra no es basen tant en qüestions subjectives, sinó més aviat en criteris comercials com la qualitat, el disseny i el servei postvenda del fabricant.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1463 Visites

Josep Maria Ayala

Conseller delegat ,  Institut Català de Finances (ICF)

La inversió internacional és una estratègia però sobre tot un element que aporta valor a la companyia

El creixement d'una empresa té tres grans eixos: innovació, expansió i internacionalització i això requereix d'una inversió continuada. L'Institut Català de Finances estudia cada projecte per tal de resoldre les necessitats financeres d'una empresa: l'assessorament, el capital, el finançament, serveis, fins a la prestació de garanties o avals per a accedir al crèdits.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1339 Visites

Sudhanshu Karandikar

Director ,  Centre de Promoció de Negocis (CPN) del COPCA a Nova Delhi

"Les inversions en infraestructures del govern indi podrien ser una oportunitat per empreses espanyoles"

El sector de l'automoció continua creixent a l'Índia, i compta amb exempcions fiscals per empreses relacionades amb aquesta indústria. Les empreses espanyoles també poden trobar possibilitats de negoci al sector de les infraestructures ja que el Govern indi té previst realitzar els pròxims anys una inversió de més de 130.000 milions d'euros en carreteres, aeroports, ports i ferrocarrils.
Conferència
10-01-2008
0 Comentaris
1652 Visites

Jordi Benages

Responsable del Departament de Malalties Infeccioses per Europa i Àsia Central ,  WHO – EURO (OMS)

"Sense una llarga trajectòria, un consultor no és tingut en compte"

Alguns elements claus per entendre com funciona el món dels consultors d'organismes multilaterals són la necessitat de tenir una llarga trajectòria per ser tingut en compte, el fet que al majoria de serveis es fa a través de licitacions de diferents mides i la variabilitat de possibles entitats contractants, més enllà de les lucratives.
Taula rodona
04-01-2008
0 Comentaris
1854 Visites

Juan Franco

Consultor internacional de projectes de cooperació

"Adaptar-se a la cultura on posarem en marxa el projecte és necessari"

Per obtenir resultats satisfactoris a un concurs s'ha de treballar molt sobre termes de referència, ja que han d'explicitar els objectius globals del projecte, el termini d'execució, els sistemes de reporting, recursos humans i el pressupost i demostrar que es tracta un projecte viable. Un altre punt important és adaptar-se a la cultura on es posarà en marxa el projecte.
Conferència
04-01-2008
0 Comentaris
1057 Visites
S'han trobat 778 resultats
de 731 a 740