Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
T'apropem l'experiència i la visió d'empresaris i professionals que comparteixen bones pràctiques, expertesa i punts de vista innovadors per afrontar els reptes competitius de l'economia global

Jordi Maluquer de Motes

Director ,  Centre de Promoció de Negocis del COPCA a Singapur

"Vietnam por ser una nova oportunitat davant de les recents limitacions a la inversió a Xina"

A Vietnam la mà d'obra és barata i eficaç amb una cultura del treball molt similar a la xinesa. A Xina es comença a limitar la inversió estrangera, cosa que a Vietnam encara no passa, doncs tot just estan començant. Un sector especialment interessant és el de la banca, doncs la cultura del crèdit és inexistent.
Conferència
04-01-2008
0 Comentaris
1208 Visites

Joaquim Montsant

Director territorial a Catalunya i les Illes Balears ,  CESCE

L'anàlisi de riscos permet invertir de forma més planificada

La activitat principal del CESCE, és l'anàlisi de riscos, ja sigui comercial, risc país o polític, o risc catastròfic i extraordinari. I ofereix productes per a ajudar l'empresari a créixer de manera rendible a assegurar les vendes per compte propi per compte de l'Estat. CESCE analitza al voltant de 8.000 riscos diaris.
Conferència
04-01-2008
0 Comentaris
2134 Visites

Sabin Azua

Soci-director ,  B+I Strategy

"És important no perdre de vista la base de la piràmide de consumidors a l'hora de dissenyar estratègies pel sector de l'alimentació"

El canvi en el sector d'alimentació i begudes es deu principalment a canvis en patrons de consum: la major part del consum d'alimentació i begudes es donarà fora de la llar, i un augment de renda i de qualitat de vida orientarà cap a nous productes. Ara bé, cal no perdre de vista el sector de consum de la base de la piràmide a l'hora de dissenyar estratègies.
Conferència
04-01-2008
0 Comentaris
1579 Visites

Juan Antonio Pérez-Campanero

Director Executiu ,  Tresoreria Europa

"El dòlar es troba en el pitjor moment de la seva història en relació a les divises internacionals"

La gran majoria d'operacions financeres internacionals són en divises. D'elles, el 85% està concentrat en el dòlar nord-americà, l'euro, el ien japonès, la lliura esterlina i el franc suís. El dòlar en aquests moments es troba en el pitjor moment de la seva història, amb molta debilitat respecte l'euro i les altres divises.
Conferència
04-01-2008
0 Comentaris
1436 Visites

M. Isabel Romero

Directora general ,  Instituto Halal

"Un 40% dels consumidors de productes carnis Halal a Europa no són musulmans"

Els productes Halal tenen la vessant de qualitat i la vessant de distintiu ètic i religiós. Es té un compromís amb una comunitat, tot i que no tots els consumidors són musulmans (a Europa un 40% és no musulmà). La indústria Halal espanyola ha sortit a l'exterior ja que el mercat potencial de consumidors musulmans és molt gran, 1.500 milions arreu del món, no només en països àrabs.
Conferència
04-01-2008
0 Comentaris
1390 Visites

Andreu Bassols

Adjunt en cap de la Unitat Euro-Med ,  Comissió Europea

"Els països del sud de la mediterrània avui en dia són creïbles econòmicament"

És clau el compromís de la UE i els països socis de tenir relació política estable de lliure canvi amb els països del sud de la mediterrània. Aquests pretenen fer canvis estructurals i sacrificis. Tots aquests països excepte el Líban són avui macroeconòmicament estables i creïbles des d'un punt de vista econòmic.
Conferència
19-12-2007
0 Comentaris
2701 Visites

Albert Renom

Business Manager ,  Columbus IT España

Assolir l'èxit d'un projecte ERP internacional

L'índex de fracàs en la implementació dels projectes ERP internacionals és alt sigui per que s'allarga en el temps o s'excedeix de pressupost. El factor humà de les organitzacions i la bona comunicació són claus per a la bona consecució d'un projecte ERP. Cal usar sempre l'idioma local i conèixer el llenguatge específic del sector al qual pertany l'empresa. L'altra clau és la tecnològica.
Conferència
19-12-2007
2 Comentaris
1822 Visites

Francisco Javier Fornt

Membre ,  Comissió Bancària Internacional

"S'entén el crèdit documentari de diferents maneres en funció de l'origen"

Les regles cal que recullin les noves practiques de bancs, transportistes i asseguradores, com per exemple el crèdit documentari. A la comissió bancaria de la cambra de comerç internacional es fan les regles en funció de com funciona el món. Hi ha tres maneres d'entendre el crèdit documentari: l'europea (una forma de pagament), l'asiàtica (una forma de finançament) i l'americana (una garantia).
Conferència
19-12-2007
0 Comentaris
1723 Visites

Xavier Grau

Director de Màrqueting ,  MRW

"Vam entrar al món de la Responsabilitat Social Corporativa arrel d'un fracàs publicitari"

És important posar un significat a la cartera d'una empresa, perquè aquesta és molt més que allò que és capaç de fer. La marca també és com entén el seu negoci, per què serveix, així com la seva manera de relacionar-se amb els seus clients, amb els seus treballadors, amb els seus governs i amb les cultures.
Conferència
19-12-2007
0 Comentaris
968 Visites

Inés Sagrario

Consultora ,  Competitiveness

"Els treballadors a l'Europa Central i de l'Est són una mica menys destralers i més enginyers del que nosaltres érem fa 20 anys"

A Europa Central i Oriental hi ha molt de dinamisme econòmic, sigui amb impuls dels ons estructurals o per iniciativa pròpia. Com Espanya quan feia poc que havia entrat a la UE, les empreses tenen bons recursos humans però els manca inversió de capital. Els treballadors de l'Europa Central i Oriental estan ben formats, són molt innovadors i flexibles.
Conferència
19-12-2007
1 Comentaris
1253 Visites
S'han trobat 765 resultats
de 731 a 740