Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
T'apropem l'experiència i la visió d'empresaris i professionals que comparteixen bones pràctiques, expertesa i punts de vista innovadors per afrontar els reptes competitius de l'economia global

Yolanda Descartín Navés

Mare emprenedora en sèrie

Mom2mom.cat: fer més fàcil la vida a les mares

MOM2MOM és una start-up que ha desenvolupat una plataforma col·laborativa que permet a qualsevol mare trobar el suport d'altres mares que ofereixen serveis de cangurs.
Entrevista
21-07-2016
0 Comentaris
221 Visites

Guillermo Sanjuan

Cofundador de Pentadom

"Smart building o com fer els edificis més intel·ligents"

PENTADOM és una start-up del Pla Embarca de Start-up Catalonia a la Catalunya Sud. El seu cofundador, Guillermo Sanjuan, és enginyer en Telecomunicacions i sempre s'ha dedicat al sector de la tecnologia i les telecomunicacions. Actualment, realitza funcions de gerència i màrqueting a l'empresa que va fundar amb dos socis més: Pentadom.
Entrevista
06-07-2016
0 Comentaris
195 Visites

Pep Torres

Think out of the box

Pep Torres, creatiu, inventor i fundador del Museu d'Idees i Invents de Barcelona – MIBA, proposa als empresaris pensar diferent, de manera no convencional o des d'una nova perspectiva per canviar el món. En aquesta ponència, l'inventor anima a innovar des de l'acció i la valentia i inspira amb idees creatives.
Conferència
04-07-2016
0 Comentaris
580 Visites

Adam Sedo

Director de comunicació d'Amazon

Amazon: una oportunitat per a les empreses catalanes

El món digital ha canviat el concepte de frontera. En alguns casos, l'ha difuminat. I del paisatge resultant emergeix un nou mapamundi amb països virtuals com Facebook, Amazon, Google, Twitter o eBay. Coneixem l'exemple d'Amazon, que va fundar-se fa poc més de 20 anys i actualment té més 300 milions d'usuaris actius. O, el que és el mateix, 300 milions de consumidors potencials, disposats a comprar qualsevol mena de producte des de qualsevol racó del món.

Amazon ha passat de ser el web que va transformar el negoci de les llibreries a convertir-se en l'hipermercat global, el major retailer planetari per a qualsevol producte imaginable. Qualsevol empresa, petit comerç o emprenedor por fer servir Amazon com el seu canal de vendes en línia i, fins i tot, la seva avançada xarxa logística global. Adam Sedo, director de comunicació d'Amazon, va donar a conèixer les propostes d'Amazon per a les empreses catalanes.
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
330 Visites

Jordi Ordoñez

Director de Màrqueting de Due-Home

Cas d'èxit: Due-Home

Jordi Ordoñez, director de Màrqueting de Due-Home, va conversar amb Adam Sedo, director de comunicació d'Amazon, per presentar el cas de la seva empresa que ja està exportant a tot el món de la mà d'Amazon. Ordoñez va explicar els avantatges que ofereix Amazon a les empreses a l'hora d'internacionalitzar-se.
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
149 Visites

Anna Coelho

Directora de l'Oficina Comerç i Inversions de la Generalitat de Brusel·les

Balcans, oportunitats de negoci a la nova Europa

Anna Coelho, directora de l'Oficina Comerç i Inversions de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les, va posar els punts sobre les is pel que fa a les oportunitats de negoci de tota la regió. Coelho va aterrar les grans xifres d'inversió pública destinades a la regió: 182.000 milions d'euros per als països d'Europa de l'Est i pel període 2014-2020, vehiculats via els Fons Estructurals i de Cohesió; 12.000 milions d'euros per als països en estat de pre-admissió a la UE (tots els dels Balcans més Turquia).
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
68 Visites

Berislav Čižmek

CEO de CBBS – Management Consulting & Business Building Co. Ltd.

Reptes i oportunitats comercials als Balcans

Berislav Čižmek, CEO de CBBS – Management Consulting & Business Building Co. Ltd, va explicar que el rang d'oportunitats de negoci varia al llarg de la regió dels Balcans, però comparteix una gran disponibilitat de fons UE, fonamentalment destinats a projectes d'infraestructura i desenvolupament institucional i social. Tot plegat indica un alt potencial per a les empreses catalanes, precisament en sectors on hi tenim avantatge comparatiu, sumats a la limitada capacitat d'aquests països d'executar els fons disponibles.
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
52 Visites

Dario Kobešćak

Cap de la Divisió de Suport a l'Inversor – Invest in Croatia

Principals característiques de Croàcia: oportunitats de negoci i inversió

Dario Kobešćak, cap de la Divisió de Suport a l'Inversor – Invest in Croatia.Dario Kobešćak, va plantejar les oportunitats de negoci en sectors com l'energia i el medi ambient, les TIC i el transport i les infraestructures, o el sector salut. També va aportar informació qualificada sobre les principals barreres d'entrada per accedir a la regió, a partir del cas específic de Croàcia, així com els requisits i passos a seguir per aconseguir major garantia d'èxit i fer-hi negocis.
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
43 Visites

Natalia Royo

Director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Panamà

L'Amèrica Central, països petits amb oportunitats interessants. El cas de Panamà

Natalia Royo, ministra consellera d'Assumptes Econòmics de l'Ambaixada de Panamà, i Antoni Pujol, director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Panamà, van explicar que Panamà és el país més ric d'Amèrica Central, i importa gairebé tot tipus de productes, essent els més demanats durant els darrers anys els béns d'equip i maquinària per a la construcció, degut a la gran expansió d'aquest sector. El sector turístic, amb molt camí a recórrer, presenta també oportunitats interessants per les empreses catalanes.
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
53 Visites

Janet Fernández

Consellera comercial i econòmica de l'Ambaixada de Cuba

Cuba: obertura real? Oportunitats destacades

Janet Fernández, consellera comercial i econòmica de l'Ambaixada de Cuba, i Glòria Mérida, directora de GMB & IBERANA, consultoria especialitzada en el mercat cubà, van destacar el cas de Cuba, que ha començat a caminar cap a una major obertura i, tot i que l'Estat continua essent el principal element de control econòmic (representa gairebé el 90% del PIB), s'estan obrint noves oportunitats de negoci molt interessants per les empreses catalanes.

El 2014 es va aprovar la Ley de la Inversión Extranjera, que permet la inversió estrangera directa en gairebé tots els sectors (a excepció d'educació, salut i defensa), introduint també alguns incentius fiscals, protegint als inversors i permetent tenir participacions majoritàries a les empreses. Aquesta llei va suposar la creació de la Cartera de Oportunidades de Inversión per a estrangers, on es troben gairebé 360 projectes que necessiten capital exterior en diferents sectors.
Conferència
01-07-2016
0 Comentaris
47 Visites
S'han trobat 691 resultats
de 1 a 10