Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
Accedeix a una selecció rigorosa de publicacions, informes i articles perquè puguis anticipar-te a les oportunitats i als reptes dels mercats, i puguis prendre decisions estratègiques millors abans que la teva competència

Monogràfics Paradigmes

Paradigmes – número 4. La internacionalització dels serveis

En una societat que hem de qualificar de servindustrial, la internacionalització dels serveis és consubstancial al mateix procés de globalització econòmica. Els autors del número 4 de Paradigmes ens proveeixen d'un munt de raons perquè les empreses de serveis, tradicionalment vinculades al mercat local i regional, facin el salt cap a la internacionalització.
04-06-2010
0 Comentaris
1494 Visites

Papers digitals de prospectiva aplicada

Task trade, avaluació i implicacions per a Catalunya

La globalització i la caiguda constant dels costos de les telecomunicacions han modificat el paradigma de la competència internacional. Avui dia, és possible externalitzar a altres països i regions tant la producció de béns i serveis (offshore) com de tasques concretes (task trade). Aquest estudi analitza aquest darrer i nou fenòmen a Catalunya.
01-06-2010
0 Comentaris
2696 Visites

Estudis de competitivitat

La inversió en R+D de les 50 empreses més grans de Catalunya (2006-2008)

Aquest informe analitza la inversió en R+D de les cinquanta empreses més grans de Catalunya, atès que desenvolupen un important paper tractor en el conjunt del teixit empresarial. L'estudi ofereix dades quantitatives i qualitatives. També pretèn posar de manifest els reptes i les oportunitats que sorgeixen al voltant de l'R+D d'aquests grans grups empresarials a Catalunya.
01-06-2010
0 Comentaris
6066 Visites

Informe anual de prospectiva

Informe Anual 2010. Reglobalització. Transformacions de fons i noves oportunitats en un món postcrisi

Aquest document reflexiona sobre els efectes de la crisi econòmica i financera, així com d'altres transformacions profundes i d'altres crisis subjacents, com la climàtica, l'energètica o l'alimentària. Examina els escenaris que es configuren arran la crisi, els nous reptes que sorgeixen i les oportunitats empresarials que apareixen per a l'empresa catalana.
01-05-2010
0 Comentaris
5394 Visites

Papers digitals de prospectiva internacional

Tendències de futur en el sector serveis

Aquest document analitza el sector serveis i perfila les principals tendències de futur derivades dels canvis demogràfics, els avenços tecnològics, etc. Examina els canvis que patiran els serveis en el futur fruit de la internacionalització, els nous mercats, la convergència entre subsectors, el nou marc regulador, etc. Identifica diferents factors que poden generar noves oportunitats per a l'empresa catalana.
01-05-2010
0 Comentaris
2500 Visites

Papers digitals de prospectiva internacional

El sector industrial del futur en països avançats

Aquest informe analitza el sector industrial dels països avançats com el Japó, Alemanya, França, Suècia, el Regne Unit o els Estats Units. Examina el nou escenari mundial sorgit arran dels avenços tecnològics, els canvis polítics i els països de baix cost productiu com la Xina i l'Índia. Explora les principals tendències de futur en el sector industrial.
01-05-2010
0 Comentaris
3589 Visites

Papers digitals de prospectiva aplicada

La base de la piràmide: casos i perspectives a Catalunya

El Paper analitza les perspectives de futur i les àrees amb major potencial de negoci (i de millora de les condicions de vida), i les contrasta amb les capacitats del teixit empresarial català en el seu conjunt i amb les experiències concretes d'empreses que hi són presents, de manera que permet extreure una sèrie d'aprenentatges útils per abordar aquests mercats.
01-03-2010
0 Comentaris
5311 Visites

Estudis de prospectiva

Tendències de futur en sectors estratègics dels mercats emergents de l'Àfrica austral

Aquest estudi fa un anàlisi de cinc països de l'Àfrica austral que ofereixen oportunitats d'inversió i exportació, i podrien constituir una alternativa al Magrib com a porta d'entrada al continent africà.
Les cinc economies analitzades són Sud-àfrica, Angola, Moçambic, Namíbia i Botswana; i s'han estudiat sectors comuns com els de la construcció, l'agroalimentari i el turístic, i, només per a Sud-àfrica, pel seu elevat grau de desenvolupament econòmic, els sectors químic, farmacèutic, biotecnològic i de components de l'automoció.
08-02-2010
0 Comentaris
3234 Visites

Estudis de prospectiva

Tendències i oportunitats de futur en sectors estratègics del sud-est asiàtic [versió executiva]

El present treball analitza els 6 països del sud-est asiàtic que s'han considerat més interessants per a les empreses catalanes, tant com a mercats de destí de les exportacions com per endegar-hi activitats d'inversió o distribució. El sud-est asiàtic gaudeix de molts avantatges, com ara la facilitat per fer-hi negocis, les connexions portuàries i la diversitat cultural i industrial, amb relació a la resta de països asiàtics.
16-12-2009
0 Comentaris
3355 Visites

Monogràfics Paradigmes

Paradigmes – número 3. Oportunitats de futur per a l'economia catalana

Les oportunitats de futur per a l'economia catalana en un context de superació de la crisi centren el contingut del monogràfic del número 3 de Paradigmes. Si en el monogràfic anterior es reflexionava sobre el caràcter més o menys conjuntural o estructural de l'actual període recessiu a nivell global, en aquest cas els temes giren entorn de l'economia catalana i plantegen vies de futur per superar amb èxit l'actual mal temps.
03-12-2009
0 Comentaris
1006 Visites
S'han trobat 197 resultats
de 41 a 50