Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
Accedeix a una selecció rigorosa de publicacions, informes i articles perquè puguis anticipar-te a les oportunitats i als reptes dels mercats, i puguis prendre decisions estratègiques millors abans que la teva competència

Informe anual de prospectiva

Informe Anual 2011: Nous lideratges en un món postcrisi. Oportunitats globals i noves àrees de negoci

La present edició de l'Informe Anual de Prospectiva Internacional 2011 explora els nous escenaris postcrisi i anticipa i identifica quines són les noves oportunitats empresarials que apareixen en aquest entorn ple d'incerteses, però on clarament es consoliden canvis profunds d'ampli abast en la distribució del potencial innovador, tecnològic, comercial, econòmic i geopolític.
02-11-2011
0 Comentaris
9441 Visites

Papers digitals de prospectiva aplicada

Pimes, innovació i internacionalització: perspectives per a Catalunya

Les noves realitats han incrementat la importància de la competitivitat de les empreses i la necessitat d'ampliar el seu posicionament global. L'activitat exportadora ve condicionada per tota una sèrie d'elements com la productivitat, la capacitat d'innovació, la dimensió empresarial, el capital humà o la pertinença a un grup empresarial, entre d'altres.
02-11-2011
0 Comentaris
3831 Visites

Diagnosis industrials de Catalunya

Indústria editorial 2.0: tendències, oportunitats i reptes davant la digitalització del llibre

Ens trobem en un moment de transformació on la indústria editorial s'ha d'adaptar a noves tendències i oportunitats fruit de la digitalització del llibre i dels continguts en general. Aquest treball presenta aquests canvis que viu el sector així com els reptes estratègics identificats, i proposa línies d'actuació per reforçar la situació competitiva de les empreses del món editorial.
31-10-2011
0 Comentaris
4647 Visites

Altres publicacions

Estudi Fénix: apropar l'empresa biotecnològica al finançament

La biotecnologia és un sector en expansió que requereix un finançament important per seguir creixent. Per això, és clau apropar el món financer. Conscient d'això, CataloniaBIO ha impulsat l'Estudi Fènix per conèixer la visió que té el món financer del sector i quines són les necessitats financeres de les empreses biotecnològiques.
27-07-2011
0 Comentaris
2878 Visites

Diagnosis industrials de Catalunya

El sector de productes infantils a Catalunya (Kid's Cluster)

Aquesta publicació presenta les conclusions del mapatge i l'anàlisi del sector de productes infantils a Catalunya, així com el procés de formació de l'associació Kid's Cluster.
20-07-2011
0 Comentaris
4782 Visites

Estudis de competitivitat

Informe anual de l'R+D i la Innovació a Catalunya 2011

La innovació contribueix de manera molt directa a la capacitat competitiva dels territoris i, per tant, al seu desenvolupament econòmic i social. En aquest sentit, l'Informe Anual de l'R+D i la innovació a Catalunya 2011 és una eina molt valuosa d'anàlisi de l'estat de la situació, no només de l'R+D i la innovació a Catalunya, sinó també dels elements determinants del seu entorn que permeten la capacitat innovadora del territori.
18-07-2011
1 Comentaris
10306 Visites

Papers digitals de prospectiva internacional

Les estratègies empresarials del futur: desafiaments i oportunitats

El món postcrisi es perfila molt més complex i policèntric. Aquest nou entorn més inestable, de canvis ràpids i constants, comportarà nous riscs que caldrà saber gestionar, però alhora noves oportunitats fins ara inexistents.
08-06-2011
0 Comentaris
5342 Visites

Estudis de competitivitat, Altres publicacions

Informe Laudem de la Competitivitat Empresarial 2011

L'Informe de Competitivitat Empresarial de Laudem Forum és fruit de mesos d'estudi, recerca i entrevistes. L'estudi està dividit en tres parts:la primera és una presentació del Laudem Fòrum, la segona recull els principals resultats de l'enquesta sobre la competitivitat de les pimes catalanes i, per acabar, la tercera part posa de manifest les reflexions sobre les expectatives de les accions de les diverses Administracions.
Ressenya estudi
10-05-2011
0 Comentaris
3124 Visites

Papers digitals de prospectiva internacional

El procés de convergència tecnològica en els principals països emergents

La crisi financera ha accentuat el diferencial de creixement entre els països emergents i els avançats, i està accelerant el procés de convergència tecnològica en algunes regions, especialment asiàtiques.
09-05-2011
0 Comentaris
3321 Visites

Papers digitals de prospectiva internacional

Tecnologies de l'alimentació: tendències de futur i oportunitats globals

A la indústria de l'alimentació i les begudes, una de les principals a Catalunya, es preveuen una sèrie de reptes i oportunitats de caràcter global que podrien renovar les possibilitats d'innovació tecnològica els propers anys.
18-04-2011
0 Comentaris
8147 Visites
S'han trobat 214 resultats
de 41 a 50