Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial 
Accedeix a una selecció rigorosa de publicacions, informes i articles perquè puguis anticipar-te a les oportunitats i als reptes dels mercats, i puguis prendre decisions estratègiques millors abans que la teva competència

Diagnosis industrials de Catalunya

Estratègies de creixement a la indústria alimentària de Catalunya: productes gurmet i servei al canal food service

El sector de l'alimentació a Catalunya no és només un dels més importants en termes de volum de facturació (18.000 milions d'euros) i ocupats (75.000), sinó que ha estat al llarg d'aquests darrers anys un dels sectors que ha crescut amb major regularitat i que menys ha patit les conseqüències de la crisi.
12-04-2011
0 Comentaris
4320 Visites

Papers digitals de competitivitat

Action Plan for Investment Promotion in the Photovoltaic Sector

Pla d'actuació per a la promoció d'inversions en el sector fotovoltaic a la Mediterrània oriental -Mashreq- .
18-01-2011
0 Comentaris
2461 Visites

Papers digitals de competitivitat

Biotechnology in India: Its Policy and Normative Framework

Estudi del marc legal i institucional del sector de la biotecnologia a l'Índia, dirigit a les empreses catalanes interessades a entrar en aquest mercat.
17-12-2010
0 Comentaris
3510 Visites

Monogràfics Paradigmes

Economia de la identitat: diferenciació i marca de país.

El número 5 de Paradigmes pretén reflexionar i aportar una base argumental a un concepte relativament nou i encara poc definit teòricament, que és el de l'economia de la identitat. Per fer-ho, hem realitzat una aproximació al concepte general d'identitat i al valor de la diferenciació en l'actual món globalitzat.
05-10-2010
0 Comentaris
2349 Visites

Diagnosis industrials de Catalunya

Els reptes industrials del vehicle verd a Catalunya

Davant l'actual escenari en el sector de l'Automoció i els darrers avenços en el vehicle verd, la pregunta que es planteja és: quina repercussió tindrà la introducció massiva del vehicle verd en un futur en la indústria catalana?
20-09-2010
2 Comentaris
3460 Visites

Papers digitals de prospectiva aplicada

Internacionalització de serveis: casos i perspectives a Catalunya

Examina les tendències i noves dinàmiques d'internacionalització de serveis en països avançats i emergents. Identifica els factors de competitivitat i perfila el posicionament competitiu d'Espanya i Catalunya dins el context internacional. Descriu el teixit terciari català i perfila algunes de les estratègies i dels processos d'internacionalització que segueixen les empreses catalanes (molt diferents a les que tradicionalment han efectuat les empreses manufactureres).
09-09-2010
0 Comentaris
7746 Visites

Diagnosis industrials de Catalunya

La indústria catalana de la nàutica d'esbarjo

Estudia i analitza la indústria nàutica esportiva a Catalunya. Detecta les principals tendències del mercat i segmenta les empreses del sector a l'àmbit global. Analitza l'entorn català per al desenvolupament de la indústria nàutica i defineix reptes estratègics que tenen les empreses del negoci.
10-06-2010
0 Comentaris
1583 Visites

Monogràfics Paradigmes

Paradigmes – número 4. La internacionalització dels serveis

En una societat que hem de qualificar de servindustrial, la internacionalització dels serveis és consubstancial al mateix procés de globalització econòmica. Els autors del número 4 de Paradigmes ens proveeixen d'un munt de raons perquè les empreses de serveis, tradicionalment vinculades al mercat local i regional, facin el salt cap a la internacionalització.
04-06-2010
0 Comentaris
1530 Visites

Papers digitals de prospectiva aplicada

Task trade, avaluació i implicacions per a Catalunya

La globalització i la caiguda constant dels costos de les telecomunicacions han modificat el paradigma de la competència internacional. Avui dia, és possible externalitzar a altres països i regions tant la producció de béns i serveis (offshore) com de tasques concretes (task trade). Aquest estudi analitza aquest darrer i nou fenòmen a Catalunya.
01-06-2010
0 Comentaris
2716 Visites

Estudis de competitivitat

La inversió en R+D de les 50 empreses més grans de Catalunya (2006-2008)

Aquest informe analitza la inversió en R+D de les cinquanta empreses més grans de Catalunya, atès que desenvolupen un important paper tractor en el conjunt del teixit empresarial. L'estudi ofereix dades quantitatives i qualitatives. També pretèn posar de manifest els reptes i les oportunitats que sorgeixen al voltant de l'R+D d'aquests grans grups empresarials a Catalunya.
01-06-2010
0 Comentaris
6114 Visites
S'han trobat 204 resultats
de 41 a 50