El projecte EuroCloud busca fer el <em>núvol</em> més verd

El projecte EuroCloud busca fer el núvol més verd[11/10/2012], Anònim
Font: Euroalert
Temps aproximat de lectura: 3 min.
Un projecte de recerca finançat per la UE, el projecte EuroCloud, sembla que reduirà dràsticament l'electricitat i els costos d'instal·lació dels servidors de "cloud computing" o computació en núvol, dels centres de dades. S'han adaptat tecnologies de baix consum d'energia del microprocessador, en general utilitzats en els telèfons mòbils, per treballar a una escala molt més gran. Els mesuraments preliminars mostren que l'ús d'aquestes tecnologies redueix les necessitats d'energia en un 90%, en comparació amb els servidors convencionals.

El projecte EuroCloud ha adaptat tecnologies de baix consum d'energia del microprocessador, en general utilitzats en els telèfons mòbils, per treballar en una escala molt més gran. El microxip especial 3D, dissenyat per aquest projecte de recerca finançat per la UE, pretén reduir dràsticament l'electricitat i els costos d'instal·lació de servidors en centres de dades cloud computing, consolidant la posició d'Europa com la "llar de la informàtica verda".

EuroCloud té com a objectiu xips per a servidors que costaran 10 vegades menys per comprar i que consumiran 10 vegades menys energia quan operen en comparació amb l'estat actual de la tècnica dels servidors. Al maig de 2011, la Comissió va obrir una consulta sobre la computació en núvol.

Aquest projecte involucra investigadors al Regne Unit, Bèlgica, Suïssa, Finlàndia i Xipre, i ha rebut finançament de la UE per 3,3 milions d'euros en 3 anys. Els mesuraments preliminars mostren que l'ús d'aquestes tecnologies redueix les necessitats d'energia en un 90%, en comparació amb els servidors convencionals. De fet, aquests resultats tenen el potencial de fer que la inversió en els centres de dades es trobi a l'abast de més empreses europees - el cultiu d'una nova indústria - mentre que estalviï als clients de cloud computing o computació en núvol de centres de dades milers de milions d'euros, segons la Comissió Europea.

(...)

tic_anella@acc10.cat
Imprimir la notícia

Enllaços relacionats
Llegiu la notícia completa a la web d'Euroalert[Visitar enllaç]