Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Estàs cercant per:  Globalització x Publicats al
Ordenat per
S'han trobat 157 resultats
de 1 a 10
Tendències de mercat
01-06-2016
type
En un context canviant com l'actual, marcat per la globalització, és interessant conèixer quines són les tendències de futur que faran generar noves oportunitats de negoci a les empreses catalanes en els mercats de tot el món.
Idees d´experts
25-06-2015
type
Alfons Cornella | Fundador i president d'Infonomia i Co-Society // Com afrontar la internacionalització? Per Alfons Cornella no hi ha una via millor que la innovació. Un concepte que pot ser molt més quotidià del que ens pensem. De fet, sovint l'èxit internacional prové d'agafar un concepte molt senzill i donar-li la volta. Repensar els nostres productes perquè aportin un nou valor serà el camí més assequible per fer-nos un forat al mercat internacional. Al seu costat, les eines digitals seran l'acompanyant perfecte per fer-ho possible. A més a més, la col·laboració entre empreses també pot permetre assolir aquesta innovació amb valor afegit si cadascú aporta les seves habilitats.
Jornades i monogràfics
01-02-2012
type
Iniciar-se en l'exportació és una decisió clau per a qualsevol pime que vol créixer al món globalitzat. Tres empresaris amb experiència debaten les claus de l'èxit per sortir a l'exterior. A continuació, tres empreses mostren diferents camins per internacionalitzar-se en sectors tan diversos com el cava, la geotècnia marina o les aplicacions per telefonia mòbil.
Jornades i monogràfics
10-01-2012
type
La innovació i la col·laboració són elements clau del ClusterMoto, que en aquestes jornades ha analitzat l'estat del sector, les oportunitats que ofereix el mercat i les tendències de futur. La moto elèctrica és un dels focus estratègics on centrar bona part dels esforços.
Publicacions
02-11-2011
type
La present edició de l'Informe Anual de Prospectiva Internacional 2011 explora els nous escenaris postcrisi i anticipa i identifica quines són les noves oportunitats empresarials que apareixen en aquest entorn ple d'incerteses, però on clarament es consoliden canvis profunds d'ampli abast en la distribució del potencial innovador, tecnològic, comercial, econòmic i geopolític.
Publicacions
09-09-2010
type
Examina les tendències i noves dinàmiques d'internacionalització de serveis en països avançats i emergents. Identifica els factors de competitivitat i perfila el posicionament competitiu d'Espanya i Catalunya dins el context internacional. Descriu el teixit terciari català i perfila algunes de les estratègies i dels processos d'internacionalització que segueixen les empreses catalanes (molt diferents a les que tradicionalment han efectuat les empreses manufactureres).
Publicacions
01-06-2010
type
La globalització i la caiguda constant dels costos de les telecomunicacions han modificat el paradigma de la competència internacional. Avui dia, és possible externalitzar a altres països i regions tant la producció de béns i serveis (offshore) com de tasques concretes (task trade). Aquest estudi analitza aquest darrer i nou fenòmen a Catalunya.
Publicacions
01-05-2010
type
Aquest informe analitza el sector industrial dels països avançats com el Japó, Alemanya, França, Suècia, el Regne Unit o els Estats Units. Examina el nou escenari mundial sorgit arran dels avenços tecnològics, els canvis polítics i els països de baix cost productiu com la Xina i l'Índia. Explora les principals tendències de futur en el sector industrial.
Publicacions
01-05-2010
type
Aquest document reflexiona sobre els efectes de la crisi econòmica i financera, així com d'altres transformacions profundes i d'altres crisis subjacents, com la climàtica, l'energètica o l'alimentària. Examina els escenaris que es configuren arran la crisi, els nous reptes que sorgeixen i les oportunitats empresarials que apareixen per a l'empresa catalana.
Publicacions
01-05-2010
type
Aquest document analitza el sector serveis i perfila les principals tendències de futur derivades dels canvis demogràfics, els avenços tecnològics, etc. Examina els canvis que patiran els serveis en el futur fruit de la internacionalització, els nous mercats, la convergència entre subsectors, el nou marc regulador, etc. Identifica diferents factors que poden generar noves oportunitats per a l'empresa catalana.
de 1 a 10