Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Estàs cercant per:  Canvi climàtic x Publicats al
Ordenat per
S'han trobat 51 resultats
de 1 a 10
Casos d´empresa
17-12-2014
type
Monestir de Santa Maria de Poblet // El Monestir de Santa Maria de Poblet va perdre el caràcter autàrquic amb l'auge de la revolució industrial. Ara, de la mà d'una estudiada revolució ecològica, pretén recuperar la seva autarquia a través de l'estalvi energètic, la producció d'energies renovables i el cultiu de fauna pròpia del clima mediterrani
Casos d´empresa
17-12-2014
type
Som Energia // Som Energia és una cooperativa amb més de 15.000 socis que defensa un canvi en el model energètic basat en les renovables. Sense ànim de lucre, reinverteix els beneficis en la millora de la mateixa cooperativa, i es presenta com a alternativa als actors tradicionals d'aquest sector
Jornades i monogràfics
09-02-2012
type
El món està canviant. El creixement de la població mundial, la creixent urbanització i el desenvolupament econòmic dels països emergents acceleren la pressió sobre els recursos naturals i el medi ambient. Aquests canvis demogràfics i socioeconòmics obren la porta a noves oportunitats internacionals al voltant de l'energia, l'aigua, l'alimentació, la sostenibilitat urbana o la mobilitat.
Publicacions
02-11-2011
type
La present edició de l'Informe Anual de Prospectiva Internacional 2011 explora els nous escenaris postcrisi i anticipa i identifica quines són les noves oportunitats empresarials que apareixen en aquest entorn ple d'incerteses, però on clarament es consoliden canvis profunds d'ampli abast en la distribució del potencial innovador, tecnològic, comercial, econòmic i geopolític.
Publicacions
01-09-2009
type
En aquest informe és plantegen els canvis al voltant del model energètic.
Analitzant el model energètic actual, des del punt de vista de la utilització de l'energia en la producció; l'energia de la vida (l'alimentació dels éssers humans); l'energia que es consumeix a les llars explorant el consum domèstic d'altres països, i es parla de l'energia que s'utilitza en desplaçaments i transports per examinar les possibilitats futures.
Finalment, a manera de conclusió, es mostren les diverses oportunitats que el canvi de model energètic pot oferir a les pimes.
Catàlegs
01-03-2009
type
El directori recull 37 fitxes amb informació tecnològica d'empreses catalanes del sector del medi ambient. Destaca les novetats en tecnologies per reduir l'impacte mediambiental.
Publicacions
01-09-2007
type
El treball té per objectiu estudiar els escenaris de futur dels diferents subsectors del medi ambient, com són la consultoria, la construcció, els béns d'equip i els serveis, per als vectors mediambientals de l'aigua, l'atmosfera, les energies renovables i els residus en els mercats amb més potencial per a les empreses catalanes, a partir dels que se n'extreuen les oportunitats i els reptes de futur per a l'empresa.
Eines I+I
01-04-2005
type
L'ecodisseny, també conegut com Disseny pel Medi Ambient o Disseny ecològic és una eina que pot ajudar a les empreses a millorar el seu comportament ambiental mitjançant la reducció dels impactes que els seus productes, processos o serveis generen sobre el medi.
Idees d´experts
18-11-2011
type
Antoni Fita | Coordinador Àrea de Coneixement Empresarial d'ACC1Ó // Quines oportunitats internacionals s'obriran a l'empresa catalana en els propers anys? Antoni Fita, coordinador de l'àrea de coneixement empresarial d'ACC1Ó, resumeix les oportunitats i les noves àrees de negoci derivades dels principals canvis demogràfics, socioeconòmics i d'escassetat de recursos bàsics.
Idees d´experts
09-06-2011
type
Mariano Marzo | Catedràtic d'Estratigrafia , Universitat de Barcelona // Bona part de la població encara no és conscient del canvi de paradigma que estem vivint en qüestions energètiques. Els combustibles fòssils i les nuclears presenten riscos o inconvenients que les energies renovables tracten de solucionar. Mariano Marzo, Catedràtic del Departament d'Estratigrafia de la UB, exposa la situació actual del sector energètic al món i a Catalunya.
de 1 a 10