Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Estàs cercant per:  Innovació oberta x Publicats al
Ordenat per
S'han trobat 29 resultats
de 1 a 10
Jornades i monogràfics
20-12-2016
type
Què cal tenir en compte per innovar a través de start-ups? Quins són els beneficis per fer-ho? Es pot fer corporate venturing i no morir en l'intent? Descobreix com l'empresa Zobele integra les start-ups en el seu procés d'innovació de manera que les dues parts obtenen beneficis.
Idees d´experts
20-12-2016
type
Ferran Vilà //

En Ferran Vilà, director d'Innovació i Desenvolupament de Negoci, explica en aquesta entrevista allò que per ell és essencial per innovar, com ha sistematitzat la innovació per aconseguir una millora continua i una reducció dels costos i com ha aconseguit una plantilla proactiva al canvi.

Jornades i monogràfics
10-12-2015
type
La innovació oberta fa referència al procés en què les empreses recorren a la cooperació amb altres companyies, institucions o experts per aprofitar els seus coneixements per accelerar la innovació. La innovació interna es basa en l'aprofitament del talent i dels recursos de la pròpia organització. La combinació de les dues, implica que l'empresa ha estat capaç d'utilitzar tant les idees internes com les externes per al desenvolupament de la innovació.
Casos d´empresa
05-12-2015
type
Biokit // Marta Palicio, directora d'Innovació de BIOKIT, explica que l'empresa ha detectat la necessitat d'implementar canvis per aconseguir combinar la innovació oberta amb la interna. La companyia ha analitzat les seves pròpies fortaleses i debilitats i ha decidit impulsar sistemes de gestió de la innovació i de captació d'idees internes, crear una unitat i un portal d'innovació, i millorar la gestió del coneixement i de la comunicació dins de l'empresa.
Idees d´experts
04-10-2015
type
Mariona Sanz i Jesús Murillo // Mentre bona part de les pimes consolidades tenen dificultats per incorporar la innovació al seu dia a dia, de forma sistemàtica, les start-up són una font d'innovació tecnològica i no tecnològica constant. És la seva naturalesa. És la seva raó de ser. Són més àgils a l'hora d'incorporar dinàmiques disruptives i neixen amb clara vocació internacional. Per mantenir-se al mercat totes les empreses han d'innovar de forma continuada i estar atentes a les innovacions radicals, cosa molt difícil per a les empreses consolidades. Mentrestant, segons el baròmetre de la Innovació 2014, un 51,7% de les empreses entre 0 i 5 anys fan innovació disruptiva.

Idees d´experts
12-09-2015
type
Joaquim Carbonell // Treballar entre un equip divers i multidisciplinar, apostar per ambients col·laboratius, assumir riscos... Per innovar, cal obrir la ment i alçar la vista cada dia. Per això, i per tal de facilitar la tasca, Joaquim Carbonell, professor a l'ESIC de Barcelona, proposa i explica un seguit d'eines per gestionar millor el coneixement que resulten molt útils per a efectuar processos d'innovació empresarial.
Jornades i monogràfics
16-12-2012
type
El coneixement, la recerca i la innovació, així com la seva transferència tecnològica, són elements fonamentals per al creixement d'una economia. Catalunya, país de llarga tradició innovadora, aposta fermament pel talent de cara a construir un futur que la situï com un pol de referència. En aquest monogràfic podem conèixer l'estat actual del sector, l'opinió de diversos actors protagonistes, així com les experiències d'èxit de centres tecnològics de referència del país.
Jornades i monogràfics
30-04-2012
type
La innovació és un factor clau per al futur empresarial de Catalunya. És el que ha de permetre augmentar les xifres de vendes i beneficis a través de nous productes amb valor afegit i que aportin un retorn a les empreses i la societat. Enric Barba, director general de B2B Cirsa, ofereix 100 consells per innovar.
Guies I+I
01-09-2008
type
ACC1Ó CIDEM/COPCA ha elaborat aquesta guia amb l'objectiu que serveixi per als principals agents relacionats amb la planificació local de la innovació com a referència pràctica per dirigir els seus projectes. La Guia va adreçada tant als equips de consultors externs especialitzats en el desenvolupament econòmic local, com als tècnics de promoció econòmica i responsables polítics dels organismes intermedis: ajuntaments, cambres de comerç, centres docents, associacions civils, així com als empresaris interessats en el desenvolupament del seu entorn.
Publicacions
15-05-2008
type
La revista Paradigmes comença la seva trajectòria amb un número que dedica de manera quasi exclusivament monogràfica a la innovació. Com ja assenyala l'Honorable Conseller Josep Huguet en la seva presentació, en la tria de la innovació com a primer tema de la revista conflueixen dos elements de primer ordre.
de 1 a 10