Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Estàs cercant per:  Indústria x Publicats al
Ordenat per
S'han trobat 64 resultats
de 1 a 10
Publicacions
27-07-2017
type
L'informe posa de manifest que, durant el 2016, els principals indicadors de la indústria catalana van mostrar els millors resultats dels darrers anys, entre els quals cal destacar l'augment de l'activitat industrial, tant si es mesura en termes de valor afegit brut (VAB) com d'índex de producció industrial (IPI)
Publicacions
28-06-2016
type
L'informe posa de manifest que, si el 2014 va ser l'any en què la indústria catalana va començar a créixer, el 2015 es va accelerar. Ho demostra l'evolució positiva de la majoria d'indicadors econòmics com el clima industrial, la inversió, la producció i les exportacions.

A nivell d'ocupació industrial destaquen els resultats favorables que evidencia l'informe anual, duplicant les xifres (4,3%), assolint la taxa més alta de l'última dècada i situant-se molt per sobre de la zona euro (0,4%).

Idees d´experts
20-12-2015
type
Colòmbia és un país amb 49 milions d'habitants i amb un PIB que ha crescut de forma sostinguda en els darrers 15 anys (4,5% de mitjana). Malgrat els èxits macroeconòmics, el país enfronta problemes estructurals, baixa productivitat i poca diversificació. En conseqüència, requereix urgentment un model d'R+D i innovació que afegeixi valor als productes industrials i a l'oferta exportable colombiana. Tot plegat, obre oportunitats de negoci en la transferència de tecnologia per a les empreses que vulguin invertir al país.
Publicacions
05-05-2015
type

Article que resumeix la nova estratègia industrial del Govern de la Generalitat de Catalunya, alineada plenament amb les estratègies ECAT2020 i RIS3CAT, i que vol portar a que la indústria pesi el 25% del PIB el 2020, amb visió de futur, amb una clara orientació sectorial i adaptada a la nostra realitat.

Idees d´experts
01-05-2015
type
Europa aposta per fomentar la indústria 4.0, el nou model d'indústria nascut de la fàbrica intel·ligent i d'una visió de la fabricació informatitzada, amb tots els processos interconnectats per la Internet de les coses (IOT). La indústria 4.0 aviat impulsarà canvis fonamentals en el teixit empresarial català, fet que generarà nous reptes i noves oportunitats.

Casos d´empresa
23-12-2015
type
Comexi Group // Comexi Group és una empresa familiar catalana líder en el subministrament de béns d'equipament per a la indústria de la conversió de l'envàs flexible. En un sector amb una forta competència de grans multinacionals, Comexi ha fet de l'aposta per la sostenibilitat, la personalització de la maquinària a les necessitats del client i la proximitat, avantatges competitius.
Idees d´experts
20-12-2015
type
Frederic Subirats // Frederic Subirats, director de l'Oficina d'ACCIÓ a Bogotà, va presentar les oportunitats tecnològiques i d'innovació a Colòmbia. Va explicar que la reducció de la inseguretat i la situació política més estable han afavorit el creixement del país en els darrers anys i li ha permès situar-se com la quarta economia llatinoamericana. No obstant, el mercat colombià demanda tecnologia i ofereix oportunitats per a aquelles empreses o centre tecnològics catalans que vulguin vendre capacitats tecnològiques en aquest mercat emergent.
Idees d´experts
20-12-2015
type
Eurecat i ForceManager // Eurecat és un centre tecnològic de Catalunya dedicat a la recerca industrial i a la transferència de coneixement tecnològic. Roger Font, Technology Consulting Director d'Eurecat, va explicar l'experiència de l'entitat privada a l'hora de fer prospecció tecnològica a Colòmbia. ForceManager és una start-up dedicada al desenvolupament i comercialització de software empresarial. La companyia va detectar una oportunitat de negoci a Colòmbia per introduir la seva tecnologia, aprofitant el volum de demanda d'aquest mercat. Oscar Macià, CEO de ForceManager, va explicar que després d'una primera experiència fallida, la start-up va enviar una persona de confiança al país i en col·laboració amb l'oficina d'ACCIÓ a Bogotà ha aconseguit obrir contactes i accelerar la seva expansió internacional.
Idees d´experts
01-05-2015
type
Joan Guasch // Joan Guasch, director de l'Àrea de Programes Publicoprivats d'Ascamm-Eurecat, esmenta aquelles experiències innovadores en manufactura avançada que s'han realitzat mitjançant la cooperació en R+D amb centres Eurecat.
Casos d´empresa
05-03-2015
type
SENSOTRAN // Sensotran és una empresa dedicada a la detecció de gasos tòxics i l'assessorament en temes de seguretat i protecció en múltiples sectors industrials. Un dels seus projectes més ambiciosos dels darrers anys ha estat el desenvolupament d'un sensor selectiu i efectiu de benzè, un gas que pot perjudicar la salut dels treballadors de la indústria petroquímica i la siderúrgia, entre d'altres.
de 1 a 10