Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Estàs cercant per:  Innovació i R+D x Publicats al
Ordenat per
S'han trobat 645 resultats
de 1 a 10
Jornades i monogràfics
14-11-2017
type
La sisena edició de la Jornada Connect-EU ha reunit un miler d'agents catalans a la captura d'inversió europea per a projectes d'R+D i Innovació. Durant la jornada, els assistents han pogut conèixer les noves convocatòries per a l'última etapa del programa Horizon 2020, 30.000 milions d'euros per completar el de major pressupost de la història. Des de l'inici de l'Horizon 2020, Catalunya ha captat més de 600 milions d'euros, un 2,7% del total, un percentatge superior al que li pertocaria per població (1,5%).
Idees d´experts
09-11-2017
type
Mireia Fageda i Aïda Díaz | Gestora de Cooperació Tecnològica Local-TECNIO, AGAUR // Dins de l'Horizon 2020, un dels programes més interessants és el Marie Sklodowska Curie. Per exemple a través de Tecniospring, les empreses reben finançament europeu per contractar investigadors que els ajudin a avançar més ràpidament els seus projectes de recerca. Durant la Jornada Connect-EU 2017 hem descobert com captar talent a Europa.
Idees d´experts
09-11-2017
type
Pierre Roubaud | Head of Sector Coaching and Support of EASME, Comissió Europea // La Comissió Europea ha engegat amb el European Innovation Council (EIC) una prova pilot per optimitzar el suport a la innovació. Però quin profit n'obtindran realment les empreses que optin a fons europeus de recerca? Pierre Roubaud, Head of Sector Coaching and Support of EASME de la Comissió Europea, ha explicat aquesta iniciativa durant la Jornada Connect-EU 2017.

Casos d´empresa
09-11-2017
type
Jaume Rey, Jordi Cusidó i Dénia Martínez | CEO de Nexiona, CEO de Smartive i vicepresidenta de Carinsa // Els diners potser no donen la felicitat, però captar fons europeus per a la recerca sí que ha canviat la vida de moltes empreses catalanes. És el cas de Nexiona, Smartive o Carinsa, que durant la Jornada Connect-EU 2017 han compartit les seves experiències amb l'SME Instrument dins del programa Horizon 2020.

Tendències de mercat
07-11-2017
type

L'economia circular té com a objectiu principal preservar el valor dels recursos durant el major temps possible, en lloc de seguir explotant el model habitual que es basa en "extreure-produir-usar –llençar". Aquesta guia d'oportunitats de negoci de l'economia circular dins del sector de la mobilitat, recull 19 experiències en el camp del transport i la logística.

Idees d´experts
02-11-2017
type
Daniel Sánchez | CEO de Nauta Capital // El bon funcionament d'un ecosistema emprenedor requereix un bon equilibri entre idees i diners. Ho té clar Daniel Sánchez, CEO de Nauta Capital, que durant el Be Connected. Join the Hub 2017 ha descrit el cercle virtuós pels inversors. Tot comença per una bona cultura emprenedora que fomenti la vocació. Amb ella, vindran les startups i les inversions. Del seu èxit en dependran les noves vocacions i que es tanqui el cercle.
Idees d´experts
02-11-2017
type
Jordi Naval | cofundador d'Aelix Therapeutics // La qualitat de la investigació i la recerca a Catalunya gaudeix d'un nivell envejable. Tot i així, el cofundador d'Aelix Therapeutics, Jordi Naval, evidencia que encara no es correspon amb el seu nivell d'emprenedoria. "Tenim molt nivell d'investigació que s'ha de traslladar a l'emprenedoria", ha assegurat durant el Be Connected. Join the Hub 2017.
Idees d´experts
02-11-2017
type
Neus Sabaté | co-founder & scientific advisor de Fuelium // Aconseguir que Catalunya sigui un hub d'emprenedoria de referència internacional també passa per aprofitar la qualitat de la ciència i la recerca del país. És aquí on treballa Neus Sabaté, co-founder i scientific advisor de Fuelium. "Abans si acabaves un doctorat només podies aspirar a fer recerca pública", constata. Projectes com el seu contribueixen a revertir aquesta realitat.
Casos d´empresa
31-10-2017
type
Food Sensing // Cada any al món hi ha 1,3 bilions de tones d'aliments que no s'aprofiten. Les llencem els consumidors quan algun producte de la nevera ja no ens fa el pes, els distribuïdors quan creuen que ja no ho podran vendre o els mateixos productors. Una xifra enorme que totes les polítiques sobre gestió de residus malden per reduir. En aquest context, un projecte d'investigació del Departament d'Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la Universitat de Barcelona hi aporta una possible solució. "Food Sensing ha creat un sensor de molt baix cost que pot anar integrat a cadascuna de les safates d'aliments frescos del supermercat", explica María Eugenia Martín, Business Developer del projecte.
Casos d´empresa
20-10-2017
type
Cemark // En el dia a dia d'un gran hospital com el de la Vall d'Hebron de Barcelona, el tracte amb els pacients del present conviu amb les investigacions per als pacients del futur. En aquesta combinació, la cooperació entre metges i investigadors és bàsica per detectar on es pot millorar la pràctica clínica.
Arxivat a: Innovació i R+D, R+D
de 1 a 10