Seccions

Coneixement 

Banc de coneixement

Banc de Coneixement Empresarial- Enrere
Estàs cercant per:  catalunya x Publicats al
Ordenat per
S'han trobat 23 resultats
de 1 a 10
Publicacions
27-07-2017
type
L'informe posa de manifest que, durant el 2016, els principals indicadors de la indústria catalana van mostrar els millors resultats dels darrers anys, entre els quals cal destacar l'augment de l'activitat industrial, tant si es mesura en termes de valor afegit brut (VAB) com d'índex de producció industrial (IPI)
Publicacions
11-10-2016
type
Informe que analitza les inversions estrangeres que ha atret Catalunya entre el gener del 2011 i el juny del 2016 i l'impacte que ha tingut per a l'economia catalana en termes de volum d'inversió i llocs de treball creats.
Publicacions
28-06-2016
type
L'informe posa de manifest que, si el 2014 va ser l'any en què la indústria catalana va començar a créixer, el 2015 es va accelerar. Ho demostra l'evolució positiva de la majoria d'indicadors econòmics com el clima industrial, la inversió, la producció i les exportacions.

A nivell d'ocupació industrial destaquen els resultats favorables que evidencia l'informe anual, duplicant les xifres (4,3%), assolint la taxa més alta de l'última dècada i situant-se molt per sobre de la zona euro (0,4%).

Idees d´experts
20-12-2015
type
Frederic Subirats // Frederic Subirats, director de l'Oficina d'ACCIÓ a Bogotà, va presentar les oportunitats tecnològiques i d'innovació a Colòmbia. Va explicar que la reducció de la inseguretat i la situació política més estable han afavorit el creixement del país en els darrers anys i li ha permès situar-se com la quarta economia llatinoamericana. No obstant, el mercat colombià demanda tecnologia i ofereix oportunitats per a aquelles empreses o centre tecnològics catalans que vulguin vendre capacitats tecnològiques en aquest mercat emergent.
Idees d´experts
20-12-2015
type
Eurecat i ForceManager // Eurecat és un centre tecnològic de Catalunya dedicat a la recerca industrial i a la transferència de coneixement tecnològic. Roger Font, Technology Consulting Director d'Eurecat, va explicar l'experiència de l'entitat privada a l'hora de fer prospecció tecnològica a Colòmbia. ForceManager és una start-up dedicada al desenvolupament i comercialització de software empresarial. La companyia va detectar una oportunitat de negoci a Colòmbia per introduir la seva tecnologia, aprofitant el volum de demanda d'aquest mercat. Oscar Macià, CEO de ForceManager, va explicar que després d'una primera experiència fallida, la start-up va enviar una persona de confiança al país i en col·laboració amb l'oficina d'ACCIÓ a Bogotà ha aconseguit obrir contactes i accelerar la seva expansió internacional.
Idees d´experts
08-06-2015
type
Bill Aulet // Un emprenedor neix o es forma? Per Bill Aulet, expert emprenedor i professor del MIT, com més es practica, millor s'emprèn. En la seva conferència inaugural al 2n Congrés Catalunya Emprèn, Aulet explica els passos adients a l'hora de formar emprenedors, però també de formar start-ups. La teoria i la pràctica han d'anar de la mà per engegar un nou projecte, on el primer pas ha de ser preguntar-se "per a qui" anirà dirigit. Així doncs, és prioritari trobar el perfil de consumidor, conèixer-lo a fons i ajustar a la perfecció el producte que se li oferirà.
Idees d´experts
08-06-2015
type
Xavier Mundet // El corporate venturing es pot definir com un conjunt d'eines per dur a terme la innovació oberta en les empreses. Una d'aquestes eines és la implantació d'incubadores i acceleradores corporatives per tal d'aprofitar el potencial innovador de les start-ups. Xavier Mundet, Corporate Venturing Research Manager a la Universitat de Munic que col·labora amb empreses d'Alemanya i França per dur a terme un projecte de corporate venturing a Europa, ens ajuda a entendre com poden funcionar aquestes iniciatives i a descobrir-ne els reptes i els beneficis que poden aportar a les empreses.
Idees d´experts
08-06-2015
type
Xavier Verdaguer // "Ara és el millor moment de la història per emprendre". Així de contundent s'expressa Xavier Verdaguer, emprenedor en sèrie amb un peu a Barcelona i l'altre a Califòrnia, que obre el seminari donant a conèixer com actua el sistema de suport a l'emprenedoria de Silicon Valley i fixant-se en les sinergies que s'entreveuen entre aquella realitat i la dels autònoms i emprenedors catalans. Finalment, enumera les principals virtuts que considera necessàries en l'emprenedor de l'endemà.
Idees d´experts
08-06-2015
type
Taula Rodona // Tenim una cultura emprenedora suficient? Calen més recursos per a aixecar-la entre tots? La taula rodona que clou el seminari de dinamització de l'emprenedoria pretén reflexionar sobre com ha d'evolucionar el tipus de suport que s'ofereix des del servei públic, i més en concret des de la Xarxa Emprèn per tal de generar un bon ecosistema emprenedor, que tregui profit del talent i que creixi sense por a assumir riscos.
Idees d´experts
08-06-2015
type
Javier Creus // Com es pot multiplicar l'impacte econòmic i social de l'emprenedoria? Quines són les "palanques" que poden fer-ho possible a la pràctica? Javier Creus, fundador d'Ideas for Change i expert en economia col·laborativa, els models de negoci P2P i la innovació ciutadana, escalfa els motors del seminari introduint les cinc palanques de creixement que articulen el seu Pentagrowth, la fórmula per multiplicar l'impacte de la innovació social. Així, connectar, agregar, empoderar, instrumentar i compartir esdevenen per Javier Creus la maneta d'apostes essencial per generar projectes innovadors.
de 1 a 10
Acota la teva cerca
Sectors
  • No hi ha Sectors  per aquesta cerca
Països
  • No hi ha Països  per aquesta cerca
Tecnologies
  • No hi ha Tecnologies  per aquesta cerca
Comarques
  • No hi ha Comarques  per aquesta cerca
Paraules clau
Tipus de jornada o monogràfic